Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

Λίγη ώρα αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έστειλε μήνυμα ικανοποίησης.

«Ο τροχός γύρισε: Επικροτώ της απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα για τη βίαιη μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία. Οι διεθνείς εγκληματίες θα λογοδοτήσουν για κλοπές παιδιών και άλλα διεθνή εγκλήματα» τόνισε ειδικότερα.

«Η αρχή του τέλους της Ρωσίας» λέει ο σύμβουλος του Ζελένσκι 

Aντίδραση από την πλευρά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ένταλμα σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανια, ήρθε από τον σύμβουλό του, Μιχάιλο Ποντόλιακ και τον επιτελάρχη του, Αντρέι Γέρμακ.

«Ο κόσμος άλλαξε. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον "στρατηγό" Πούτιν. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ελίτ της Ρωσίας για το τι θα τους συμβεί και γιατί τίποτα δεν θα είναι "όπως πριν". Είναι η αρχή του τέλους της Ρωσίας με τη σημερινή της μορφή στην παγκόσμια σκηνή. Είναι μια ξεκάθαρη νομική διαδικασία. Απλά περιμένετε» ανέφερε ο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Πηγή: protothema.gr