Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σωσίβιο σωτηρίας στους μέχρι πρότινος εχθρούς του, αναζητεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να χάνει από τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αυξάνονται, με πιο πρόσφατη αυτή της  Europol που δίνει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης ποσοστό 57% έναντι 43% του Τούρκου Προέδρου,

Γεγονός που τον αναγκάζει να αναθεωρήσει εκ βάθρων την εξωτερική του πολιτική. Μετά από επανειλημμένα όχι, φαίνεται να ανάβει τελικά πράσινο φως για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπως διαβεβαίωσε τον Φινλανδό ομόλογό του σε σημερινό τους τετ α τετ, ενώ θέλει να επισπεύσει την αποκατάσταση των σχέσεών της χώρας του με την Αίγυπτο. Αύριο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβαίνει στο Κάιρο για συνομιλίες, στην πρώτη επίσκεψη Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αίγυπτο, μετά από 11 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα συνεχίζει να πιέζει την Ουάσινγκτον για παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F16 και για να αρθούν και οι τελευταίες ενστάσεις των αμερικανών αξιωματούχων, η τουρκική κυβέρνηση διαρρέει ότι έχει αποθηκεύσει τους ρωσικούς S400 αφού δεν τους έχει πλέον ανάγκη.

Στην επίθεση φιλίας του Ταγίπ Ερντογάν, συμπεριλήφθηκε ακόμη και κυβέρνηση της Συρίας, ωστόσο ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν έκανε την χάρη στον Τούρκο Πρόεδρο και αρνήθηκε πρόταση για συνάντηση μαζί του.

«Η διοργάνωση μιας συνόδου κορυφής εξαρτάται από τη στάση της τουρκικής πλευράς. Η Τουρκία πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία και θα αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη χώρα μας. Επίσης πρέπει να υποσχεθεί ότι δεν θα υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.», επισήμανε ο Πρόεδρος της Συρίας. 

Κι ενώ κάνει τα πάντα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Τούρκων πολιτών, χθες περιέπεσε σε ένα ακόμη ατόπημα, που αναζωπύρωσε τις φήμες περί προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Σε ομιλία που εκφωνούσε, φαίνεται να κόλλησε το autocue και επαναλάμβανε για αρκετά λεπτά την ίδια πρόταση, χωρίς να αντιλαμβάνεται το λάθος του.