Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Προοιωνίζεται σκληρή μάχη για τα αξιώματα του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ο κατάλογος των ενδιαφερομένων για μια θέση στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης της 7ης Μαΐου μεγαλώνει, με το σκηνικό να αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως έως τις αρχές της επόμενης βδομάδας.

Μέχρι στιγμής την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου εκδήλωσαν δημόσια πρόθεση να διεκδικήσουν οι Ευθύμιος Δίπλαρος, Μιχάλης Σοφοκλέους και Φαίδωνας Φαίδωνος.
Οι μνηστήρες του αξιώματος ενδέχεται να αυξηθούν, καθώς οι πληροφορίες θέλουν και τους Σωτήρη Σαμψών και Γιάννη Καρούσο να ενδιαφέρονται, με τον τέως Υπουργό Μεταφορών μάλιστα να ανακοινώνει σήμερα ότι θα διεκδικήσει θέση στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει ποια.

«Θα δηλώσω παρών στη νέα προσπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θα διεκδικήσω μια θέση στην Ανώτατη ηγεσία της παράταξης, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και μόνο αφού ολοκληρώσω ένα κύκλο επαφών με τη βάση, τα μέλη και φίλους της παράταξής μας σε ολόκληρη την Κύπρο. Θέλω να τους ακούσω και να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους.», επισήμανε ο Τέως Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος. 

Συνωστισμός υποψηφίων αναμένεται και για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων του κόμματος. Μέχρι στιγμής, επίσημο ενδιαφέρον εξεδήλωσε ωστόσο μόνο η βουλευτής Σάβια Ορφανίδου.

«Ζητώ τη στήριξή σας, για να συμπορευτούμε μαζί με την Πρόεδρό μας Αννίτα Δημητρίου και με τα άλλα αξιόλογα στελέχη, μα πρωτίστως με όλους εσάς, για να οδηγήσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό στη νέα εποχή που όλοι μαζί οραματιζόμαστε. Την εποχή της ενότητας, της προοπτικής και των μεγάλων αποφάσεων για την Κύπρο μας.», σημείωσε η κ. Ορφανίδου. 

Οι πληροφορίες θέλουν την ίδια θέση να ετοιμάζονται να διεκδικήσουν η Ξένια Κωνσταντίνου, η Φωτεινή Τσιρίδου, η Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου και ο Μάριος Πελεκάνος, χωρίς να αποκλείεται οι ενδιαφερόμενοι να αυξηθούν, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μετρούν δυνάμεις και θα λάβουν τελεσίδικες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Δημητρίου, ανακοίνωσε κι επίσημα ότι δεν θα βρίσκεται στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών του Μαίου.
«Δεν είμαι κυνηγός καρεκλών. Ούτε χρειάζομαι καρέκλα για να υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος. Μου αρκεί η θέση που ο Συναγερμικός κόσμος μου εμπιστεύθηκε ως Βουλευτή Λευκωσίας και Προέδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να συνεχίσω να μάχομαι για ένα καλύτερο Συναγερμό με καθαρές θέσεις για πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.», τόνισε ο κ. Δημητρίου. 

Αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται και για τις 25 θέσεις των αιρετών του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, με αρκετά μέλη του κόμματος να δημοσιοποιούν ήδη την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν.