Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τα τελευταία της μηνύματα προς τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού έστειλε από την εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι, η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Αννίτα Δημητρίου.

«Χαίρομαι που μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό τον διάλογο αυτή την ανταλλαγή απόψεων με τον περήφανο κόσμο του ΔΗΣΥ. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς για τη στήριξη, την ενθάρρυνση, ότι μας άκουσαν, ότι πάντοτε εκεί να στηρίξουν όποια διεργασία και όποια απόφαση. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς ακόμα και εάν δεν τελεσφορήσει στο τέλος η προσπάθεια μας. Εμείς μάθαμε να είμαστε εκεί, να κατεβαίνουμε στον κόσμο, να συνομιλούμε μαζί του, να λαμβάνουμε την ετυμηγορία του, να παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη, και βεβαίως να συνεχίσουμε ακόμη και εάν δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε από κοινού. Γέφυρες κτίζουμε και ενότητα χρειάζεται και αυτό είναι το ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή» τόνισε η κ. Δημητρίου.

Απεύθυνε παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο του ΔΗΣΥ να προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο. «Να ψηφίσουν με έγνοια και για την ηγεσία του κόμματος, αλλά κυρίως για την ενότητα που πρέπει να επέλθει και είναι το ζητούμενο στον ΔΗΣΥ και την από κοινού συλλογική διαχείριση της επόμενης ημέρας και της μελλοντικής πορείας του κόμματός μας» επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και τις καταγγελίες στην Αστυνομία η κ. Δημητρίου είπε: «Ήταν μια έντονη προεκλογική. Είμαι αρκετά θωρακισμένη ψυχολογικά και πολιτικά διότι γνωρίζω πολύ καλά και τι πρεσβεύω και πώς πορεύομαι στην πολιτική όλο αυτό το διάστημα και όλα αυτά τα χρόνια από τη στιγμή που από το 2016 αποφάσισα να είμαι στην πρώτη γραμμή.

Ο κόσμος ξέρει ποια είμαι και πώς πορεύομαι. Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με έχουν στεναχωρήσει. Και κυρίως αυτό το οποίο επιχειρήθηκε να θυματοποιηθούν μέλη της οικογένειάς μου προβαίνοντας σε δημοσιεύσεις που αγγίζουν αδικήματα ποινικά ή άλλος πως  ή αφήνοντας μια περιρρέουσα ότι εγώ μπορεί να επιτρέψω ποτέ οποιαδήποτε συγκάλυψη».

Αναφορικά με το κάλεσμα του ανθυποψήφιού της για debate η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «από την αρχή η υποψηφιότητα η δική μου δεν στρεφόταν εναντίον κανενός. Απέφυγα την όξυνση και την ένταση. Έβαλα υποψηφιότητα για την ενότητα. Για το κλίμα ομαλότητας που επιζητούν και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης. Αυτό δεν προτίθεμαι να το αλλάξω τις τελευταίες δύο ημέρες. Σημασία δεν έχει η μεταξύ μας επικοινωνία, σημασία έχει να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο μας. Εάν η εισήγηση κατατίθετο νωρίτερα και όχι παραμονές των εκλογών – για αυτό δεν θα μπω σε καμιά συζήτηση επικοινωνιακή- βεβαίως θα το οργανώναμε σωστά για να γινόταν και αυτή η δημόσια συζήτηση».

Κλείνοντας η υποψήφια για την προεδρία του ΔΗΣΥ είπε ότι το Σάββατο πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα. «Ότι νοιαζόμαστε για την ηγεσία του κόμματός μας και ότι νοιαζόμαστε πώς να μετουσιώσουμε σε πράξη αυτό που επιζητούμε που είναι η ενότητα, και ενισχυμένοι να πορευτούμε στην επόμενη ημέρα. Όποια και εάν είναι η επιλογή του κόσμου του ΔΗΣΥ θα είναι απολύτως σεβαστή. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα εκεί θα είμαι στον συνάδελφο και την υπόλοιπη ηγεσία. Το στοίχημα αυτή της εκλογικής διαδικασίας είναι η ενότητα. Και όταν λέμε ενότητα αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο ως διακηρυκτικό. Πρέπει να το εννοούμε και να το κάνουμε πράξη. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επιστρέψει το σύνολο των υποστηρικτών της παράταξης μας στο δρόμο της συστράτευσης, της σύμπνοιας, χωρίς αποκλεισμούς και αφορισμούς, χωρίς κριτική, χωρίς όλα αυτά που μας έχουν στεναχωρήσει και μας έχουν απογοητεύσει».