Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οι

Ορθολογισμό και επαναξιολόγηση του θεσμού των Επιτρόπων ζητά από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη το «Νέο Κύμα» με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται, το Κίνημα έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό διορισμό Επιτρόπων τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, προσθέτοντας πως στην κοινωνία υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διορισμών έγιναν για καθαρά κομματικούς σκοπούς και δεν προσέφεραν ουσιαστικό έργο.  

Δεδομένου πως στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι θα επαναξιολογήσει τον θεσμό των Επιτρόπων, το «Νέο Κύμα» καλεί τον κ. Χριστοδουλίδη να διορίσει μία ανεξάρτητη επιτροπή, απαρτιζόμενη από άτομα εγνωσμένου κύρους, η οποία θα εξετάσει εξ υπαρχής την αναγκαιότητα όλων των θέσεων των Επιτρόπων, ενώ καλεί επίσης τη Βουλή των Αντιπροσώπων να δεσμεύσει όλα τα σχετικά κονδύλια και να ενεργήσει ανάλογα με το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής.