Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Προεδρικό

Υπομονή μέχρι και την προσεχή Καθαρά Δευτέρα, για την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου συνέστησε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Επιβεβαιώνοντας χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως θα ακολουθήσει την πρακτική που καθιέρωσαν οι προκάτοχοι του, Αναστασιάδης και Χριστόφιας που ανακοίνωσαν τα μέλη της κυβέρνησης τους στις 27 και 28 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.   

«Θα ακολουθήσω την πεπατημένη» ανέφερε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από Δευτέρας.» 

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος όπως είπε θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα, καθώς όπως επιβεβαίωσε η όλη διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Συναφείς πληροφορίες του ΑΝΤ1 επιμένουν πως έχουν ήδη κλειδώσει τα περισσότερα Υπουργεία και πως ο κ. Χριστοδουλίδης εξετάζει τις επιλογές του σε τρία το πολύ.

Ο ίδιος δήλωσε πως «υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχουν υπουργοί μέχρι την 1η Μαρτίου, να σεβαστούμε την υφιστάμενη κυβέρνηση και τους υπουργούς και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

Σύμφωνα δε με πηγές από το περιβάλλον του νέου Προέδρου μία από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Υπουργικού θα αφορά στην εναλλαξιμότητα των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων.