Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νατο

Έκκληση να δοθεί στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται ώστε να καταφέρει να νικήσει τον Πούτιν και τη Ρωσία, απηύθυνε ο Γενς Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ και γενικότερα οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου κατά την Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και εκτίμησε πως δεν υπάρχει “καμία ένδειξη που να δείχνει” πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν “άλλαξε φιλοδοξίες”.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει»


Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να “δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη”, ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν”, προειδοποίησε.

«Το Κρεμλίνο κινητοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα»


Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.

Το Κρεμλίνο κινητοποιεί “εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα”, και προμηθεύεται “περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα”, υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση “να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα” που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ