Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθ

«Δικαίωσες την απόφασή μας να σε υποστηρίξουμε σε αυτές τις εκλογές και μας έκανες υπερήφανους», ήταν τα λόγια του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλα Παπαδόπουλου, προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, με ελληνικές, κυπριακές σημαίες και με σημαίες του ΔΗΚΟ, με συνθήματα όπως «Το ΔΗΚΟ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», «Στο ΔΗΚΟ ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη», «Μεγάλε Νίκο Χριστοδουλίδη», στελέχη, μέλη και υποστηρικτές του ΔΗΚΟ υποδέχθηκαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη εγκαρδίως τον κ. Χριστοδουλίδη εκ μέρους του κόσμου του ΔΗΚΟ λέγοντάς του ότι «δικαίωσες την απόφασή μας να σε υποστηρίξουμε σε αυτές τις εκλογές. Μας έκανες υπερήφανους γιατί στην δική σου υποψηφιότητα είδαμε ένα υποψήφιο που ήταν έτοιμος να προωθήσει ένα νέο ήθος στην πολιτική. Δικαίωσες την απόφασή μας με τις προτάσεις σου, τις πολιτικές σου θέσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιώσεις και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

Σημείωσε ότι «οι προκλήσεις που φέρνει η επόμενη μέρα των προεδρικών εκλογών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομίας, του μεταναστευτικού, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας και τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό, είναι σημαντικές, είναι δύσκολες και θα πρέπει η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».

«Θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι το ΔΗΚΟ έδωσε την ψυχή του για να σε εκλέξει σήμερα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να στηρίξουμε την Κυβέρνησή σου στην προσπάθεια στήριξης των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ευχήθηκε στον κ. Χριστοδουλίδη καλή επιτυχία και καλή δύναμη. «Η λαϊκή στήριξη που έχεις λάβει σήμερα να σε οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις για να πάρεις την χώρα μπροστά και να φέρεις καλύτερες μέρες για τον τόπο και τον λαό μας», ανέφερε.

Από πλευράς του ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον κόσμο και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την στήριξη. «Πρώτα θα ήθελα να αναφερθώ στην απόφασή σας, την οποία ο φίλος Νικόλας ήταν πρωταγωνιστής. Να κάνετε την υπέρβασή σας και το γνωρίζω πάρα πολύ καλά», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και θα ήθελα απόψε να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το παν για να είστε περήφανοι για την επιλογή που κάνατε. Για μας η πραγματική προσπάθεια ξεκινά την 1η Μαρτίου και σε αυτή την προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα έχω τη στήριξη του ΔΗΚΟ που διαχρονικά έχει αποδείξει μέσα από την υπεύθυνή του στάση ότι στις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας το ΔΗΚΟ είναι εκεί, είναι πρωταγωνιστής», είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι οι προκλήσεις «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν έχουν ούτε κομματικό χαρακτήρα, ούτε ιδεολογική προέλευση και πιστεύω και θα το δείτε και στην πράξη ότι μέσα από τη συναίνεση δυνάμεων, μέσα από τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής μπορούμε σαφώς καλύτερα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας».

«Όταν επιλέγεις να εμπλακείς στην κοινωνική ζωή του τόπου δεν μπορείς παρά να έχεις άλλη βασική έγνοια από το να ανταποκριθείς στις ανάγκες της κοινωνίας και αυτή θα είναι η βασική μας προτεραιότητα. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα έχω τη στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου και του ΔΗΚΟ», κατέληξε.