Τηλεόραση Ραδιόφωνο
'κπ

Νίκησε η κοινωνία των πολιτών, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών, οι οποίες ανέδειξαν ως νικητή τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σήμερα νίκησε η κοινωνία των πολιτών, η ενότητα και η συλλογικότητα.

«Θερμά συγχαρητήρια στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θερμά συγχαρητήρια στην κυπριακή κοινωνία, στους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, από την αριστερά, το κέντρο, την δεξιά που αγκάλιασαν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος έδειξε ένα νέο ήθος για την πολιτική», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα όπου θα χρειαστεί να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, να πετύχουμε οικονομική ανάπτυξη, και κοινωνική συνοχή. «Θα πρέπει να εργαστούμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, για τη διαφύλαξη και ενίσχυση του δυτικού και ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Κύπρου και φυσικά για τη διεκδίκηση μιας σωστής λύσης του Κυπριακού, για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό», επισήμανε.

Δήλωσε επίσης, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να συμβάλει εποικοδομητικά στη χάραξη πολιτικής και στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές, τις εθελόντριες, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ. «Θέλω να τους ευχαριστήσω για την σκληρή δουλειά, για τη συμβολή τους στην σημερινή εκλογική νίκη», είπε.  

Δήλωσε ακόμη ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. «Οι συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές, είτε σήμερα είτε την περασμένη Κυριακή, αλλά και συμπολίτες μας που απείχαν από την ψηφοφορία έχουν και ρόλο και θέση και μέλλον σε ό,τι αφορά στην διαμόρφωση πολιτικών», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ρόλο και θέση έχουν και οι χιλιάδες «συμπολίτες μας που μαζί μας ψηφίσαμε σήμερα τον Νίκο Χριστοδουλίδη και του αναθέσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας μας για τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Από αύριο έχουμε το καθήκον να εργαστούμε σκληρά για την ενότητα και τη συλλογικότητα που χρειάζεται η Κύπρος, για την ενότητα και τη συλλογικότητα που ζητά η κοινωνία. Για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά, για να υπηρετήσουμε το λαό μας, για να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο και τον λαό», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.