Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Μαυρογιάννης

Απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι, ένα ταξίδι που είχα τη χαρά να γνωρίσω χιλιάδες ανθρώπους, ν’ αντλήσω από τη σοφία τους και να μοιραστώ μαζί τους όνειρα και αγωνίες για τον τόπο μας, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης γύρω στις 7 το βράδυ της Κυριακή κι αφού μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πλαισιωμένος από την οικογένειά του, στενούς του συνεργάτες και υποστηρικτές ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε «από τα βάθη της ψυχής μου» τους συνοδοιπόρους του σε αυτό το ταξίδι, τους συνεργάτες και την οικογένειά του, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ, τις εκατοντάδες προσωπικότητες και τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ανεξάρτητα από τις κομματικές και πολιτικές τους καταβολές. «Η εμπιστοσύνη και η αγάπη τους με τιμά, και με κάνει περήφανο», είπε.

«Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας», πρόσθεσε.

Συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογική του νίκη και του ευχήθηκε «καλή δύναμη. Η Κύπρος πάντοτε θα μας ενώνει. Σε ό,τι με αφορά θα παραμείνω ενεργός στον αγώνα για το κοινό καλό και την επανένωση της πατρίδας μας».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι θα παραμείνει ενεργός πολίτης και εκεί κι όπου τον χρειάζεται ο τόπος να προσφέρει.

Τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη είπε, αλλά δεν είναι της ώρας μια συνάντηση μαζί του, αλλά δεν το αποκλείει.

Τον εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο ποσοστό του κυπριακού λαού, «άνθρωποι που έχουν ένα επίπεδο, που έχουν αποφασίσει με βάση την καρδιά τους, μια ορθολογική προσέγγιση, με βάση τη σοφία τους και εναπόκειται  σε αυτούς, υπό τις περιστάσεις, να είναι ενεργοί πολίτες και να διαμορφώσουν τον μέλλον αυτού του τόπου», σημείωσε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσέχει, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι δεν του αρέσει να δίνει συμβουλές αλλά αυτό που έχει τεράστια σημασία, είπε, είναι «η επανένωση του τόπου μας, η χρηστή διοίκηση, το να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν , η Δημοκρατία μας, όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ποσότητα ζωής των ανθρώπων μας».

Ο τόπος μας, συνέχισε, αξίζει περισσότερα, οι άνθρωποί μας αξίζουν πολύ περισσότερα και πρέπει να σκεφτούμε τις νεότερες γενιές και το μέλλον.

Ερωτηθείς εάν ο νέος ΠτΔ θελήσει να τον κρατήσει στην διαπραγματευτική του ομάδα, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι δεν είναι αυτή η δική του προσέγγιση, κι επανέλαβε ότι εάν υπάρξει ανάγκη να συμβουλεύσει για θέματα που αφορούν την επανένωση του τόπου.

Δεν θα ήθελε, πρόσθεσε, να έχει ενεργότερο καθημερινό ρόλο κι ερωτηθείς πού θα τον βρει  επόμενη ημέρα απάντησε, «σπίτι μου». Εχει μια τεράστια, ανέφερε, αποστολή στην Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου των ΗΕ.

Ο κ. Μαυρογιάννη χαιρέτισε όλους όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το επιτελείο του πριν ανέβει ξανά στον 5ο όροφο