Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκλογές κάλπη

Τηρώντας τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας για την ημέρα των εκλογών και με μηνύματα για μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στην κάλπη η πολιτική ηγεσία του τόπου έστειλε τα δικά της μηνύματα. Εμμέσως ορισμένοι – πάντα εντός της νομοθεσίας- έστειλαν και μηνύματα συμπαράστασης του υποψηφίου που υποστηρίζουν.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο στους Τρούλλους, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στέλνοντας το μήνυμα ότι «μόνο με τη ψήφο μας μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι δίπλα από οποιονδήποτε εκλεγεί γιατί πάντα για μας, όπως είπε, «σημασία έχει η προκοπή και το μέλλον της χώρας μας». «Όχι στην μοιρασιά των καρεκλών αλλά στην ανάληψη ευθύνης για τα δύσκολα που έρχονται για τον τόπο μας», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα «με το χέρι στην καρδιά και τη σκέψη στον Πενταδάκτυλο και στην κατεχόμενη πατρίδα μας, με τη σκέψη στην κοινωνία μας, τον λαό μας που περιμένει καλύτερες ημέρες». Απηύθυνε έκκληση η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους με σεβασμό του ενός στον άλλον, με συναίνεση και κοινή προσπάθεια για να μπορέσουμε να πάρουμε τον τόπο μας μπροστά.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλες και όλους τους Κύπριους ενωμένους στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ΔΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι «επικεντρωνόμαστε στην τρίτη Κυριακή, αφού τα προβλήματα του κόσμου παραμένουν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε όλους τους πολίτες μαζικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα «γιατί σήμερα ακριβώς οι πολίτες αποφασίζουμε για το μέλλον. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καθορίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον του λαού μας, το μέλλον της νέας γενιάς», είπε

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν έστειλε το μήνυμα ότι «τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων και των επιλογών και ότι «ο κυπριακός λαός όπως έχει συνηθίσει με νηφαλιότητα, με περίσκεψη, αλλά και με ισχυρό αίσθημα ευθύνης θα επιλέξει τον ηγέτη, που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου κάλεσε οποιονδήποτε κερδίσει τις εκλογές να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην απάλειψη και τη μείωση της διαφθοράς όσο γίνεται, να δώσει μεγάλη σημασία στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και στη μεσαία τάξη.