Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τελετή ανακήρυξης Προεδρικές

Μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και όλα είναι πλέον έτοιμα για την τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις δέκα το βράδυ.

Το πρωί ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου πραγματοποίησε αυτοψία στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των προετοιμασιών.

«Αν όλα πάνε καλά γύρω στις 10 το βράδυ θα έχουμε την ανακήρυξη εδώ εφόσον προηγηθεί η έκδοση του τελικού αποτελέσματος. Η παράκληση μου είναι όσοι από τους συμπολίτες μας θέλουν να παρακολουθήσουν την τελετή ανακήρυξης του νέου προέδρου της Δημοκρατίας να είναι εδώ πριν τις 9 το βράδυ» ανέφερε ο Γενικός Έφορος εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου.

Την τελετή θα μπορούν να παρακολουθήσουν εντός του σταδίου 4.400 άτομα, ενώ εξωτερικά θα υπάρχουν γιγαντο-οθόνες για όσους δεν θα μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο λόγω μικρής χωρητικότητας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου η ανακήρυξη θα γίνει στην εξέδρα που έχει στηθεί στην οποία θα ανέβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον Γενικό Έφορο, τον Βοηθό Γενικό Έφορο και τους Εφόρους Εκλογείς μαζί με άλλα 15-16 άτομα της επιλογής του.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και από την Αστυνομία εντός και εκτός σταδίου, ενώ θα λειτουργήσει στο χώρο και Κέντρο Διοίκησης, για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, το οποίο θα στελεχωθεί από λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας, του ΚΟΑ και του ΟΚΥπΥ.