Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικές 2023.

Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των μελών της αστυνομικής δύναμης που θα βρίσκονται επί ποδός αυτή την Κυριακή σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή, λόγω της τελετής ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί γύρω στις 10 το βράδυ στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως όπως και την περασμένη Κυριακή η Αστυνομία θα λάβει μέτρα και έχει ήδη εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, στο οποίο θα λάβουν μέρος 2.250 μέλη της Αστυνομίας, ενώ την περασμένη Κυριακή επί ποδός ήταν λίγο πέραν των 2000 αστυνομικών.

Ο λόγος είναι ότι γύρω στις 10 το βράδυ θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», όπου θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, εξήγησε ο κ. Ανδρέου.

Ανέφερε πως το κοινό καλείται να προσέλθει έγκαιρα στο στάδιο, σημειώνοντας πως στην περίμετρο και στα σημεία εισόδου θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας από την Αστυνομία, η οποία θα βρίσκεται εκεί για την ασφάλεια και την προστασία του κόσμου.

«Η Αστυνομία θα προβεί στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τήρηση του νόμου και της τάξης καθ’ όλη της διάρκεια της τελετής, διασφαλίζοντας την ομαλή προσέλευση αλλά και την αποχώρηση του κοινού, σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογών», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου.

«Προτρέπουμε τον κόσμο να πάει όσο το δυνατό πιο γρήγορα γιατί θα γίνεται έλεγχος για λόγους ασφαλείας σε όσους θα μπουν εντός του σταδίου», πρόσθεσε.

Είπε, εξάλλου, πως την Κυριακή μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα με σκοπό την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Περαιτέρω θα υπάρξουν και μηχανοκίνητα περίπολα, τα οποία θα καλύπτουν χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία, για να μην υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα.

Θα λειτουργήσει, επίσης, όπως και την περασμένη Κυριακή, το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων στις εγκαταστάσεις της ΜΜΑΔ, στη Λευκωσία, καθώς επίσης και επαρχιακά κέντρα επιχειρήσεων, τα οποία θα συντονίζονται με το κεντρικό.

Ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός θα βρίσκονται στο Αρχηγείο Αστυνομίας και οι Βοηθοί Αρχηγοί θα είναι ένας σε κάθε επαρχία, είπε ο κ. Ανδρέου.

Ανέφερε, εξάλλου, πως πτητικά μέσα - ελικόπτερα και drones – θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφύλαξης της ασφάλειας, ενώ θα γίνει και πάλι μεταφορά καλπών από απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση ελικοπτέρου της Αστυνομίας.