Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Με χαμόγελα και ικανοποίηση υποδέχθηκαν στο ΑΚΕΛ το αποτέλεσμα της κάλπης της πρώτης Κυριακής των Προεδρικών Εκλογών, το οποίο οδηγεί τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στη δεύτερη Κυριακή απέναντι στον Νίκο Χριστοδουλίδη, με τη μεταξύ τους διαφορά στο 2,44%. Συνοδευόμενος από μέλη της Γραμματείας του κόμματος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σημείωσε, σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή του κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ καλές οι προοπτικές για να κερδηθούν οι εκλογές της δεύτερης Κυριακής.

«Ως ΑΚΕΛ αισθανόμαστε ικανοποίηση, γιατί δικαιώνεται η επιλογή μας να στηρίξουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος πάνω από τις όποιες κομματικές ταμπέλες, βάζει το συμφέρον της πατρίδας μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε ότι είναι «μία υποψηφιότητα πολυσυλλεκτική, η οποία συσπειρώνει δυνάμεις που ιεραρχούν ως ύψιστη προτεραιότητα τη λύση του Κυπριακού, την ευημερία των πολιτών, τη χρηστή διοίκηση και το κράτος δικαίου».

Υπογράμμισε, όμως, ότι τίποτα δεν κρίθηκε σήμερα, χαρακτηρίζοντας την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής ως «άλλες εκλογές». Σημείωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν με κριτήριο «την αξιοπιστία και το ήθος αυτών που διεκδικούν τα ηνία της χώρας». Ο κ. Στεφάνου συνεχάρη τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για το νικηφόρο αποτέλεσμα του πρώτο γύρου των προεδρικών εκλογών και ευχαρίστησε «τους χιλιάδες ψηφοφόρους που δημιούργησαν ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη «ενώνει και δημιουργεί ελπίδα για την Κύπρο και τον λαό μας», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική όσον αφορά το Κυπριακό, λέγοντας ότι «με την τεράστια εμπειρία και τις διεθνείς του διασυνδέσεις, έχει τη δυνατότητα να αναχαιτίσει τον κίνδυνο της οριστικής διχοτόμησης και να ανεβάσει τον τόπο μας ψηλότερα».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι θα συνέλθουν τα όργανα του κόμματος ώστε να δουν πως θα προετοιμαστούν καλύτερα για την ερχόμενη Κυριακή. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχουν «πολύ καλές προοπτικές για να κερδηθούν αυτές οι εκλογές». «Οι προοπτικές είναι εκεί, οι δυνατότητες είναι εκεί, έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας και θα συνεχίσουμε την καλή και σκληρή δουλειά, που μέχρι τώρα έχουμε κάνει», σημείωσε, απαντώντας σχετικά με το μικρό ποσοστό που χωρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε, τέλος, ότι την πρωτοβουλία για τις κινήσεις της ερχόμενης εβδομάδας την έχει ο κ. Μαυρογιάννης, ως ανεξάρτητος υποψήφιος.