Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηετ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ασκήσουν πίεση σε όσους δεν συμφωνούν να πορευτούν σύμφωνα με τις οδηγίες τους, ενώ σε όσους δείχνουν πίστη τους επιτρέπονται τα πάντα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενεργούν σύμφωνα με τις χειρότερες παραδόσεις της αποικιοκρατίας. Όσοι δεν συμφωνούν να ζουν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσιγκτον και ακολουθούν μια ανεξάρτητη πορεία, αντιμετωπίζονται με μονομερείς κυρώσεις, εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και συχνά με βίαιες πιέσεις. Όσοι δείχνουν αφοσίωση, τότε τους επιτρέπονται τα πάντα», είπε μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

«Πάρτε, για παράδειγμα, την ανοιχτή υποστήριξη των Ουκρανών νεοναζί, οι οποίοι έστησαν διώξεις και εκκαθαρίσεις και το κάνουν αυτό εδώ και πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη Δύση για «αποικιοκρατικά ένστικτα».

«Τα εγκλήματα των αποικιοκρατών δεν έχουν παραγραφεί και τα αποικιοκρατικά ένστικτα δεν έχουν εξαφανιστεί από τις σημερινές δυτικές ελίτ», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι συνέπειες της αποικιοκρατίας, η φαύλη πρακτική των σύγχρονων εκδηλώσεών της είναι ένας από τους κύριους λόγους για τις βαθιές ανισότητες στην ανάπτυξη των κρατών του κόσμου μας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: protothema.gr