Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερσιν ταταρ

«Η νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή», επανέλαβε την Πέμπτη ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επανήλθε στο ζήτημα μετά από πρόσφατη γραπτή τοποθέτησή του.  

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, «οι Ελληνοκύπριοι, η Ελλάδα και οι υποστηρικτές τους και ορισμένοι κύκλοι επιδίδονται σε δραστηριότητες, προκλήσεις που αποσκοπούν στην απομάκρυνση του τουρκοκυπριακού λαού από την μητέρα πατρίδα Τουρκία». 

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε επίσης, ότι «κινούνται αποφασιστικά προς μια λύση που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο κυρίαρχων χωριστών κρατών» καθώς και ότι «μια λύση που θα βασίζεται σε ομοσπονδιακή βάση και θα στοχεύει στην κατάργηση της εγγυοδοσίας της μητέρας-πατρίδας Τουρκίας, στην απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο και στη μετατροπή του τουρκοκυπριακού λαού σε μειονότητα δεν είναι εφικτή». 

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τις εξελίξεις που αφορούν τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Ο κ. Τατάρ προέβη στις νέες δηλώσεις στα πλαίσια των εργασιών για τη συγκρότηση «λαϊκού συμβουλίου» στα κατεχόμενα.