Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Αναστασιάδης

Τέλεσε τα εγκαίνια του δημόσιου νηπιαγωγείου Φρενάρους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, για να εγκαινιάσω μια σειρά έργων», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

«Λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα, χάρη στις προσπάθειες των οποίων οι κοινότητες σήμερα παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα και είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που εγκαινιάζουμε και το παρόν νηπιαγωγείο κάτι το οποίο η κωμόπολης Φρενάρους είχε απόλυτη ανάγκη όταν έχουμε περίπου 70 τόσα παιδιά», τόνισε ο Πρόεδρος. 

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να επενδύσουμε από τη νηπιακή ηλικία στην παιδεία και είναι σε αυτά τα πλαίσια η πολιτική της Κυβέρνησης να μειώσει το όριο ηλικίας των φοιτούντων δωρεάν στα νηπιαγωγεία μας. Για αυτό και καθήκον της πολιτείας είναι εκτός από την πρόνοια με τις πολλαπλές οπωσδήποτε ωφέλειες προς όφελος της κοινωνίας - είτε διότι θα επιτρέπει στους γονιούς να εργάζονται χωρίς την έγνοια πού θα μένουν τα παιδιά είτε διότι θα μορφώνονται τα παιδιά - και η υποχρέωση της να προχωρήσει στις αναγκαίες υποδομές». 

Ανέφερε ακόμα «είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που, και λαμβάνοντας υπόψη ότι για χρόνια τα παιδάκια του Φρενάρους στεγάζονταν σε λυόμενες κατασκευές ή containers (εμπορευματοκιβώτια),πραγματώσαμε αυτό που υποσχέθηκα το 2017»

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας φίλο Μιχάλη Χατζηγιώργκα, τη Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και όλους όσοι έχουν συμβάλει στο να είμαστε σήμερα σε θέση να να εγκαινιάζουμε αυτό το απόλυτα λειτουργικό νηπιαγωγείο.», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.