Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αβέρωφ Νεοφύτου

To μήνυμα ότι θα είναι ο αυριανός νικητής των εκλογών έστειλε από την Πάφο ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάφο, προσθέτοντας πως σήμερα στέλνεται το σύνθημα της νέας νίκης για τον τόπο μας . Ο κ. Νεοφύτου μεταξύ άλλων ανέφερε πως, “μέρα με την μέρα η κοινωνία κατανοεί “, προσθέτοντας πως επιτέλους μιλάει η φωνή των πολιτών, μιλάει η μαζική παρουσία  των πολιτών και το δικό τους μήνυμα .

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους  ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως αυτοί είναι η καλύτερη απάντηση, και η καλύτερη δημοσκόπηση. Εδώ στην Πάφο συνέχισε, στην πόλη πρότυπο, στην πόλη  του πολιτισμού και της ιστορίας, στην πόλη  του χειροπιαστού έργου για όλους τους πολίτες, που είναι μια τρανή απόδειξη γνώσης εμπειρίας και αποτελεσματικότητας, συνδυασμού ικανότητας ηγεσίας και στήριξης της Πολιτείας.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην «κοσμογονία έργων» που έγιναν σε όλους τους Δήμους αλλά και στις κοινότητες, όλα με την έμπρακτη σημείωσε συμβολή μιας κυβέρνησης, της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και μιας παράταξης που μόνο καλό έχουν φέρει σ’ αυτό τον τόπο.

Ο κ.Νεοφύτου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πολίτες το κατανοούν ποιοι μπορούν να πάρουν  στις πλάτες τους το βάρος και ποιοι είναι διατεθειμένοι και το απέδειξαν, πως βάζουν πλάτες για τον τόπο . Ποιοι είπε είναι οι ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί για την χώρα ολόκληρη αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ποιοι μπορούν πραγματικά να κυβερνήσουν.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως όπως χτες από το Παραλίμνι, έτσι και σήμερα από την Πάφο στέλνεται το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τα κλειδιά σε αυτούς που άθελα τους οδήγησαν στην χρεωκοπία της χώρας, ούτε θα παραδώσουν τα κλειδιά της διακυβέρνησης σε μια ανερμάτιστη κοινοπραξία, «δεν θα παίξετε στα ζάρια τις τύχες της χώρας, και δεν θα πετάξετε στα σκουπίδια τις δικές σας θυσίες». Δήλωσε πως θα κάνει με τους πολίτες το επόμενο βήμα με δυνατή οικονομία, με ενωμένη πατρίδα, με αξιοπρεπείς πολίτες.

Επιπρόσθετα ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως τους τελευταίους μήνες πήγε παντού όπως κάνει εδώ και 35 χρόνια, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία όπως είπε, να μιλήσει με χιλιάδες συμπολίτες του, εργαζόμενους, μισθωτούς, αυτοεργοδοτούμενους και επιχειρηματίες, με τον περήφανο αγροτικό κόσμο, με οικογένειες που παλεύουν σκληρά, αλλά και μητέρες που τα βγάζουν πέρα μόνες τους να αναγιώνουν τα παιδιά τους,  νέες και νέους γεμάτες όνειρα και ελπίδα για το αύριο.

Διαβεβαίωσε επίσης τους νέους και τις νέες ότι θα «απογειώσουμε  τον τόπο μας για να ανοίξουμε τα δικά σας φτερά για μια καλύτερη Κύπρο και για ένα καλύτερο αύριο». Συνάντησε ακόμη συνέχισε, πολίτες της τρίτης ηλικίας που νοιάζονται για το αύριο των εγγονιών και των παιδιών τους, συνάντησε πρόσφυγες που ακόμη καρτερούν την επιστροφή, ανεξάρτητα από τα πιστεύω τους, σημειώνοντας πως οι συμπολίτες του μοιράζονται μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες και προβληματίζονται για τους κινδύνους που μια κρίση μπορεί να φέρει στην δουλειά τους.

Είπε ακόμη πως θα κάνει με τους πολίτες το επόμενο βήμα, με δυνατή οικονομία, με ενωμένη πατρίδα , με αξιοπρεπείς πολίτες. O κ Νεοφύτου είπε πως με την βοήθεια των πολιτών θα είναι και πάλι στο τιμόνι της χώρας μας για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις που έρχονται. Είμαι είπε «περήφανος που μαζί με την κυβέρνηση μας , πρωταγωνίστησα μαζί με την Κοινοβουλευτική μας ομάδα, τους Δημάρχους μας τους εκλεγμένους πολιτειακούς μας  αξιωματούχους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά πρωτίστως που ξανακτίσαμε την αξιοπιστία της χώρας».

Πρόσθεσε πως η δουλειά ενός ηγέτη δεν είναι να χαϊδεύει αυτιά, αλλά η δουλειά ενός ηγέτη είναι να λέει την αλήθεια και να φροντίζει για το μέλλον να ηγείται, και όχι να άγεται από οποιουσδήποτε τον στηρίζουν. Ακόμη συνέχισε να μετατρέπει τους κινδύνους σε ευκαιρίες, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ,να δίνει λύσεις να φέρνει αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως έτσι ξεχωρίζουν οι πετυχημένες χώρες, από τις αποτυχημένες από την ικανότητα των ηγεσιών τους. Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως με το απόθεμα που δημιούργησαν προχωρούν στην μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που είδε ποτέ ο τόπος, χωρίς να διακινδυνεύσουν την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας . Πρόσθεσε ακόμη πως αυτό που βλέπει και ακούει τις τελευταίες μέρες είναι ότι αυτοί που οδήγησαν με την ασύδοτη οικονομική τους πολιτική,  που δεν ακολούθησαν τον κανόνα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρεοκόπησαν την χώρα, τους κάνουν μαθήματα οικονομικής υπευθυνότητας.

Κτίσαμε συνέχισε, « γερά θεμέλια στην οικονομία για να μπορούμε να κτυπήσουμε την κοινωνική ανισότητα δίνοντας φοροελαφρύνσεις σε 126 χιλιάδες  νοικοκυριά με πληθυσμό 500.000 για να στηρίξουμε για πρώτη φορά αυτό που για δεκαετίες λέμε, την μεσαία τάξη που πληρώνει φόρους χωρίς να παίρνει μερίσματα », κατέληξε.