Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Δώδεκα χώρες έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν περίπου 100 γερμανικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, «εάν η γερμανική κυβέρνηση δώσει την άδειά της», αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται, οι σχετικές συμφωνίες επιτεύχθηκαν σε συνάντηση της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας των χωρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Όπως σημειώνεται, η Πολωνία και η Φινλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει δημοσίως την ετοιμότητά τους να μεταφέρουν άρματα μάχης στο Κίεβο. Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Δανία θέλουν επίσης να παράσχουν στην Ουκρανία ορισμένα άρματα μάχης.

Ο νέος επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, μετά τη συνεδρίαση της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας, εξήγησε ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο, αλλά όρισε μια επιθεώρηση αυτού του τύπου αρμάτων για να εκτιμήσει το σενάριο για μια θετική απόφαση στο μέλλον.

Πηγή; protothema.gr