Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιωαννης κασουλιδης υπουργος εξωτερικων κυπρου

Ουκρανία, σχέσεις ΕΕ με την Παλαιστίνη και τρομοκρατία θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα και στις οποίες θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και η αξιολόγηση της συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ. Στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης  Mohammad Shtayyeh για τις σχέσεις ΕΕ-Παλαιστίνης καθώς και για επιμέρους πτυχές της Ειρηνευτικής Διαδικασίας της Μέσης Ανατολής (ΕΔΜΑ).

Επίσης, τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ θα απασχολήσει η κατάσταση ασφαλείας και η έξαρση της τρομοκρατίας στην περιοχή του Sahel και τα παράκτια κράτη της Δυτικής Αφρικής.

Οπως αναφέρεται, υπό το λήμμα τρεχουσών υποθέσεων, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell, θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στο Ιράν και την κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, την καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν και την κατάσταση στην Αρμενία.

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες ο κ. Κασουλίδης θα έχει σύντομες διμερείς επαφές και συναντήσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου.