Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κολιν στιουαρτ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενημέρωσε για το Κυπριακό ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ το απόγευμα σε κλειστή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μονίμων μελών του σώματος εν όψη της συζήτησης που θα ακολουθήσει τις επόμενες δυο εβδομάδες, σχετικά με την έγκριση του ψηφίσματος και την ανανέωση της θητείας της UNFICYP για επιπλέον έξι μήνες.

Η Κύπρος επιζητεί την επιδιωκόμενη μορφή ομοσπονδιακής λύσης καθώς και τις ευθύνες που έχει η τουρκική πλευρά σχετικά με το συνεχιζόμενο αδιέξοδο όσο αφορά τις παρανομίες στα Βαρώσια, τη νεκρή ζώνη και την ΑΟΖ. 

Σημειώνεται ότι από χθες λειτούργησε στην Αμμόχωστο παράνομο τουρκικό προξενείο.

Για την επίλυση των πιο πάνω θεμάτων θα παρευρεθεί στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στην Νέα Υόρκη τις επόμενες ημέρες ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαος Μενελάου, για επαφές με τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας οι οποίες έχουν ως στόχο την μεταφορά της εικόνας του κυπριακού, μιας και η Λευκωσία δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση αμερόληπτη την στάση του Κ.Στιούαρτ.