Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντίνος Πετρίδης Ανδρέας Μαυυρογιάννης

Πυρά με ρυθμό πολυβόλου συνεχίσουν να ανταλλάσσουν κυβέρνηση και ΑΚΕΛ.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρέθηκε και σήμερα η οικονομία, με το ΑΚΕΛ να κατηγορεί τον υπουργό οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για αντιθεσμική παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία.

ΑΚΕΛ

Πυροβολεί τον κ. Μαυρογιάννη αλλά δεν ρωτά ας πούμε τον κ. Νεοφύτου που λέει πως θα στηρίξει την οικογένεια με ποια λεφτά θα το κάνει; Όταν 10 χρόνια ξέχασαν τους κουρεμένους και τώρα λένε ότι θα τους στηρίξουν, η αξιοπιστία του κ. Νεοφύτου είναι η ίδια με το δεσμεύομαι του κ. Αναστασιάδη. Δεσμεύονται για πολλά προεκλογικά αλλά δεν κάνουν τίποτε ή τα κάνουν ανάποδα μετεκλογικά.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος μίλησε χθες βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρνακα, με ανακοίνωση του επιτελείου του σήμερα έβαλε στο στόχαστρο τους κύριους Πετρίδη και Νεοφύτου.

Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη 

Για άλλη μια φορά ο κ. Πετρίδης παραδίδει μαθήματα διαστρέβλωσης, κινδυνολογίας και λαϊκισμού. Την ίδια ώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ως άλλη Λιζ Τρας, δεσμεύεται έναντι των πάντων, υποσχόμενος εκατομμύρια ευρώ.

Τα βέλη επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, κάνοντας λόγο για προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις τις οποίες κάνει είναι αυτονόητες σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες.  

 Κωνσταντίνος Πετρίδης-Υπουργός Οικονομικών

Ως μέλος της Κυβέρνησης, ως πολιτικό πρόσωπο και ως Υπουργός Οικονομικών αποτελεί υποχρέωσή μου να τοποθετούμαι πολιτικά. Απαντώ και θα απαντώ στο ΑΚΕΛ επί των καταστροφικών Οικονομικών Πολιτικών που προτείνει, προσπαθώντας ακόμη μια φορά να εμπαίξει την κοινωνία. Φυσικά το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως λειτουργούν οι Σύγχρονες Δημοκρατίες. Δεν σημαίνει όμως ότι θα καταφέρει να μας φιμώσει.

Σταθμό λεωφορείων στην Αλάμπρα επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις για απάβλυνση του κυκλοφοριακού.

Αβέρωφ Νεοφύτου- Υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας 

Προσβάσιμα λεωφορεία για όλους τους μόνιμους κατοίκους και δωρεάν χρήση από οποιονδήποτε μόνιμο κάτοικο Κύπρου. Δεύτερον, όπως εδώ στην Αλάμπρα να επεκταθούν σε όλες τις εισόδους των πόλεων τα park&ride.

Τις προτάσεις του για την προστασία και την ευημερία των ζώων έδωσε στη δημοσιότητα ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Ερωτήματα σε σχέση με την στάση της ειρηνευτικής δύναμης απέναντι στις τουρκικές ενέργειες στη νεκρή ζώνη διατυπώνει το επιτελείο Γιώργου Κολοκασίδη.

Ενώ ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής γνωστοποίησε σήμερα ότι στις 22 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές και αφού προηγηθεί διαβούλευση με τις επαρχιακές επιτροπές του Συνδέσμου.

«Στόχος η ξεκούραση»

Για τους στόχους που θα θέσει μετά την 1η Μαρτίου και την αποχώρηση του από την προεδρία της Δημοκρατίας, ερωτήθηκε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιττας του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

 Νίκος Αναστασιάδης- Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Να ξεκουραστώ για ένα διάστημα και εν συνεχεία να αποφασίσω πώς δραστηριοποιούμαι  όχι ενεργά πλέον ή παρεμβαίνοντας. από ό,τι ακούω (να λέγεται). στην πολιτική ή παρεμβαίνοντας για να δημιουργώ είτε θετικά είτε αρνητικά. Βεβαίως μια ζωή πέραν του μισού της ηλικίας μου είμαι αφοσιωμένος στα πολιτικά, δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι για όσα αφορούν την πατρίδα μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ευχές του προς το λαό επ’ ευκαιρίας του νέου έτους εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για ανατροπή των τουρκικών επιδιώξεων στην Κύπρο.