Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την ευχή να βρίσκεται εν ζωή για να δει ένα όραμα να πραγματώνεται, τα καραβάνια της επιστροφής, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του το βράδυ της Παρασκευής στην ετήσια χοροεσπερίδα του Σωματείου Κορμακίτης.

«Μας συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί, μας συνδέει η δυστυχία που προκάλεσε η τουρκική εισβολή, μας συνδέει η αγάπη της επιστροφής, μας συνδέει η αγάπη προς αυτή την πατρίδα», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ανέφερε ότι μετά την 1η Μαρτίου θα είναι σε θέση και θα επισκεφθει τον Κορμακίτη για να δει και το γήπεδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η ανέγερση του γηπέδου και τα υπόλοιπα των έργων δεν είναι παρά η ελάχιστη οφειλόμενη υποχρέωση της πολιτείας προς μια κοινότητα που συνέβαλε στην προκοπή τούτου του τόπου».

"Ευλογημένη θα είναι η ώρα όταν θα δούμε και εύχομαι να βρίσκομαι εν ζωή για να δω ένα όραμα να πραγματώνεται, τα καραβάνια της επιστροφής», πρόσθεσε. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που η Κυβέρνηση έπραξε ήταν το ελάχιστο που οφείλει προς μια κοινότητα που αγωνιζόμενη για τόσα χρόνια κατόρθωσε να επιβιώσει διατηρώντας και τις θρησκευτικές και τις πολιτιστικές της πεποιθήσεις ακόμα και τη δική της γλώσσα.

Είπε ακόμη ότι νοιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί βρίσκομαι όχι με κάποιους που με φιλοξενούν, όπως είπε, «αλλά διότι αισθάνομαι πως βρίσκομαι μεταξύ της οικογένειας μου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έτσι ένιωθε πάντα από τότε που «ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης με τους στενούς δεσμούς που διατηρούσε μάς έμαθε να σεβόμαστε τους συμπολίτες που συνέβαλαν στο καλό και στην προκοπή αυτής της πατρίδας».

«Και μπορεί να είστε ολίγοι στον αριθμό, αλλά η προσφορά σας υπήρξε μέγιστη όσον αφορά την ανάπτυξη της χώρας μας», υπογράμμισε.

«Να ξέρετε ότι όπως και οι προηγούμενοι Πρόεδροι και οι επόμενοι θα είναι πάντα στο πλευρό σας», κατέληξε.

Στη συνέχεια απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών και τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, τιμητική πλακέτα για τη στήριξη του προς τη μαρωνιτική θρησκευτική ομάδα και η οποία συμβολίζει την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία.