Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Μαυρογιάννης

Τον στόχο για «ένα ακόμα καλύτερο βιομηχανικό περιβάλλον, προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και προς όφελος του τόπου μας, ένα ευρωπαϊκό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η Κύπρος θα μπορεί και πρέπει να διακριθεί», ανέδειξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, κατά την περιοδεία του σε εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Εργατών.
 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε με τις διευθύνσεις και τους εργαζόμενους σε βιομηχανικές μονάδες και συνεχάρη «όλους αυτούς τους ανθρώπους που κρατούν την Κύπρο ψηλά μέσα από την παραγωγή και τη δράση τους», ενώ εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του διότι, όπως επεσήμανε, ήρθε σε επαφή με ό,τι καλύτερο έχει η κυπριακή οικονομία.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ανέφερε πως τέτοιους είδους μονάδες αποδεικνύουν πως ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, και υπογράμμισε πως οι επισκέψεις αυτές συμβάλλουν στην ενίσχυση του προγράμματος του και στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Elysee Irrigation, την Κρεαταγορά Α/φοι Κούντουρου, το εργοστάσιο Floga Water Solar Systems και την EKMA Furnishings, όπου ξεναγήθηκε στις μονάδες των βιομηχανιών, βλέποντας από πρώτο χέρι τη διαδικασία παραγωγής και τη λειτουργία τους.

Την ίδια ώρα, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τις διευθύνσεις των βιομηχανιών και τους εργαζόμενους, ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέθηκαν μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες στην εξεύρεση εξιδεικευμένου προσωπικού, όπως επίσης και τα εμπόδια που παρεμβάλλει το κράτος εξαιτίας των διαδικασιών του. Ακολούθως, συναντήθηκε με μέλη του συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Βιομηχανικής Περιοχής Εργατών, όπου του παρέδωσαν ένα υπόμνημα με τις βασικές τους θέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η προσβασιμότητα στη βιομηχανική περιοχή και η ανάγκη για διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, όπως επίσης και η διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής μέσω της δημιουργίας περίφραξης και αντιπυρηνικών ζωνών. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη βασικών υποδομών, όπως του αποχετευτικού συστήματος και των πεζοδρομίων.