Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Εύα Καϊλή

Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα γνωρίζουμε εαν η Εύα Καϊλή η οποία βρίσκεται ήδη υπό κράτηση στις φυλακές θα κριθεί προφυλακιστέα. 

Το πρωί αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτή και την απόφαση θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ωστόσο ακόμη και αν κριθεί προφυλακιστέα θα είναι σε θέση αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους μία φορά κάθε μήνα, σύμφωνα πάντα με την βελγική νομοθεσία.

Μεταξύ άλλων, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φαινεται να ήταν υποψιασμένος για την έφοδο των βελιγκών αρχών αφού ειδοποιήσε τον πατέρα της συντρόφου του, αν και λίγο αργότερα βρέθηκε στα χέρια των  αρχών έχοντας στην κατοχή του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Ο ρόλος των λομπιστων στο Ευρωκοινοβούλιο 
Δυναμώνουν οι φωνές εντός και εκτός της ΕΕ με αυστηρότερα μέτρα στους θεσμούς αφού το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο παρουσιάζεται πολύ πιο χαλαρό σε σύγκριση με την Κομισιόν σε ότι αφορά στην λειτουργία των διαφόρων λόμπι προώθησης συμφερόντων.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι υπάρχει λίστα στην οποία θα πρέπει να εγγράφονται οι λομπίστες αν και η λίστα παραπέμπει σε ένα εξερετικά μεγάλο αριθμό 13 χιλιάδων περίπου ατόμων σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2021. Συγκεκριμένα, για κάθε ευρωβουλευτή αντιστοιχούν περίπου 20 λομπίστες οι οποίο κινούνται καθημερίνα με στόχο την προώθηση συμφερόντων των πολυεθνικών εταιριών ή κρατών όπως η Τουρκία και το Κατάρ αν και πλέον έχει ζητηθεί αυστηροποίηση μέτρων.