Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας

Σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του στη Λευκωσία παρέστη και μίλησε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Στην ανάγκη για δημιουργία στην Κύπρο Μεγάρου Μουσικής, αναφέρθηκε ο εκ των διεκδικητών του αρχιεπισκοπικού θώκου, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του στην Παλλουριώτισσα, το βράδυ της Δευτέρας, με την ευκαιρία των 52ων γενεθλίων του.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση είπε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου, καθώς και όλα τα πολιτισμικά αγαθά που κατακτήσαμε ως ανθρωπότητα και εκεί να έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις».

Πρόσθεσε ότι «όραμα έχω, μα είναι με πρόγραμμα, δεν είναι κούφια λόγια».

Στη δική του ομιλία ο αστροφυσικός και υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Ταμασού, Χρύσανθος Φάκας, αναφέρθηκε στα διαφορετικού χαρακτήρα έργα του Μητροπολίτη, ενώ την ίδια στιγμή εξήρε τα αποτελέσματα των έργων αυτών.

Πρόσθεσε ότι «ο Ησαΐας της Ταμασού δεν έμεινε στους τίτλους, αλλά ταπεινώθηκε για να υπηρετήσει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Ταμασού, στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη, ενώ στο χώρο λειτούργησε και χριστουγεννιάτικο παζαράκι από την Europa Donna Cyprus.

Σε άλλη τοπική συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του στα Λατσιά, ο Ταμασού Ησαΐας, «κατέθεσε το όραμα του και την πρόταση του για την εκκλησία της Κύπρου και αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό των πολιτών που ο ίδιος επιθυμεί να φέρει κοντά στην Εκκλησία».

Αναφέρθηκε και στα οικονομικά της Εκκλησίας λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξει η ρότα ιεραρχίας των προτεραιοτήτων μας, πρέπει να υπάρχει μια κοινωνική επενδυτική πολιτική, το χρήμα πρέπει να ανακυκλώνεται μέσα από προγράμματα και επιχειρήσεις καινοτόμες, για επιστήμονες και άλλες ομάδες πολιτών που θέλουν να εργαστούν και πρέπει η εκκλησία να δημιουργεί δουλειές».

Το έργο του Μητροπολίτη εξήρε ο πρώην Δήμαρχος Λατσιών, Χρηστάκης Χριστοφίδης ο οποίος δήλωσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου χρειάζεται έναν νέο Αρχιεπίσκοπο με φρέσκο μυαλό και όρεξη.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Παναγή ο οποίος γνωρίζει τον Μητροπολίτη Ταμασού, πολλά χρόνια, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε την άποψη, ότι «αυτός πρέπει να είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου».

Εξάλλου, συγκέντρωση για την ανάδειξη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Μητροπολίτη Ταμασού, διοργάνωσαν οι Χριστιανικοί Σύνδεσμοί γυναικών, το βράδυ της Δευτέρας το Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του έστειλε μήνυμα της ισότητας και σεβασμού προς όλες τις γυναίκες λέγοντας ότι, η Μητρόπολη στα 15 χρόνια ζωής της έκανε ήδη πολλά για τις γυναίκες και οι δράσεις αυτές πρόκειται να επεκταθούν σε όλη την Κύπρο, με την Εκκλησία της Κύπρου να βρίσκεται ενεργά δίπλα στις γυναίκες.

Σημείωσε ότι "εμείς ως Εκκλησία δεν πρέπει να επιτρέπουμε την κακοποίηση των γυναικών, για να κρατήσουν το σπίτι τους, πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις, να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους, πρέπει να μπαίνουμε σε εκείνο το σπίτι και να σώζουμε την γυναίκα από την κακοποίηση".

Την θέση του Μητροπολίτη Ταμασού, ενίσχυσε η Ελένη Κολιού, η οποία σε ομιλία της τον ευχαρίστησε γιατί ήταν πάντα στο πλάι των γυναικών προσφύγων στον αγώνα τους για επιστροφή, όπως είπε η κ. Κολιού.

Στον χαιρετισμό του και ο Υπεύθυνος Οργανωτικού, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μητροπολίτη Ταμασού, υπερτερούν των άλλων υποψηφίων και ο ίδιος έχει σκοπό απλά να συνεχίσει το έργο του από τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, μετά τις 18 Δεκεμβρίου.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η χορωδία «Ταμασέων Ωδές», ενώ στον τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Μητροπολίτη Ταμασού.