Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Μαυρογιάννης

Υπάρχουν τεράστια περιθώρια, με βάση τις εθνικές πολιτικές και τις πολιτικές της ΕΕ, να δοθεί αποφασιστική ώθηση και επίλυση των προβλημάτων στην βιομηχανία μας, είπε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αντρέας Μαυρογιάννης, σε περιοδεία του σε δυο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της Λεμεσού.
 

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στα εργοστάσια Muskita Aluminium Industries και Lordos Plastics, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι βιομηχανίες σαν αυτές, «περιποιούν τιμή στον τόπο μας και μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα για τη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν τον παράγοντα που θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε ένα ευοίωνο μέλλον, τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε ό,τι αφορά στις εξαγωγές».

«Ακούσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της βιομηχανία, τα προβλήματα στα οποία η κρατική στήριξη υστερεί, τα προβλήματα όπου το κράτος, μέσα από τις διαδικασίες του, παρεμβάλλει εμπόδια αντί να βοηθά τη βιομηχανία του τόπου», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχουν τεράστια περιθώρια, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία και με βάση τις πολιτικές - και τις δικές μας και της ΕΕ - να δοθεί αποφασιστική ώθηση, να λυθούν πλείστα όσα των προβλημάτων και να μπορέσουν αυτές οι μονάδες, που είναι πρωτοπόρες, να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις φιλοδοξίες του τόπου μας».

Τέλος, δήλωσε ότι η βιομηχανία μπορεί να πάει πιο πάνω εάν τύχει υγιούς στήριξης και «δεν απαιτεί επιδοτήσεις, απαιτεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα την βοηθήσουν να ανθίσει και αυτό είναι η απαίτηση».