Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πελεκανος

Μαίνεται η κόντρα Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ με φόντο την οικονομία. Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ.   

«Το ΑΚΕΛ που ψηλά στο παλμαρέ του έχει την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ανακοινώσεων που επικαλείται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με στόχο να πείσει όλους μας πως ζούμε κάπου αλλού», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος  σε γραπτή του δήλωση ως απάντηση στο ΑΚΕΛ. 

Σημειώνει ότι «για κακή του τύχη οι πολίτες δεν κατέχουν οικονομικές γνώσεις επιπέδου του ΑΚΕΛ». 

Αναφέρει επίσης: «Χρησιμοποιώντας μόνο ένα ενδεικτικό μέρος των στοιχείων που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, ενημερώνουμε το ΑΚΕΛ πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι:
Το ΑΚΕΛ κατέθετε ελλειμματικούς προϋπολογισμός ύψους 1δις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέθεσε ένα προϋπολογισμό, όχι μόνο κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτούς που κατέθετε το ΑΚΕΛ, αλλά και πλεονασματικό.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με την ανεργία στο 17%. Σήμερα ζούμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε ένα πτωχευμένο κράτος με δαπάνες για το κράτος πρόνοιας ύψους 800εκ. Σήμερα η Κύπρος είναι στην επενδυτική βαθμίδα, λαμβάνει τα εύσημα από διεθνείς Οίκους για τις αποδόσεις της, ενώ οι δαπάνες για το κράτος πρόνοιας αυξήθηκαν στα 1,3δις.  

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε  αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του -7.4%. Το 2022 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6%.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με το ποσοστό συμπολιτών που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχιας ή κοινωνικού αποκλεισμού να ανέρχεται σε 28%. Σήμερα καταγράφουμε το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από το 2005 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.», αναφέρεται. 

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση του Συναγερμού παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ

Η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέδειξε πού βρίσκεται ο τόπος και προς τα πού πρέπει να πορευθεί, ανέφερε νωρίτερα σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

«Η κυβέρνηση του Συναγερμού παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ και αντιμέτωπη με την ακρίβεια και την επιθετικότητα των τραπεζών. Παραδίδει μια οικονομία με τα προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί. Παραδίδει μια χώρα εξευτελισμένη ανά το παγκόσμιο από όλα τα σκάνδαλα της δεκαετίας της», ανέφερε. 

Σημείωσε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Χάρη Γεωργιάδη στο πλευρό του, επανέλαβαν ωμά ότι θέλουν να συνεχίσουν αυτή την πορεία πάνω στις πλάτες του λαού. Τα δε κόμματα, πρόσθεσε, που στηρίζουν τον άλλο συναγερμικό υποψήφιο, τον Νίκο Χριστοδουλίδη υποτάχθηκαν πλέον στη γραμμή του. Κάνουν γαργάρα πλέον την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου.

«Ο τόπος βρίσκεται σε σταυροδρόμι: είτε θα συνεχιστεί η διακυβέρνηση Συναγερμού είτε θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή, για τη νέα αρχή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία. Μια νέα αρχή για τον λαό, για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά», κατέληξε.
 

Κυβέρνηση: Κατηγορεί το ΑΚΕΛ για μηδενισμό στο κυπριακό 

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κάλεσε το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε γραπτή δηλωσή του, αναφέρει ότι «δυστυχώς, ο διχαστικός και μηδενιστικός οίστρος του ΑΚΕΛ συνεχίζεται και σήμερα με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με τον ισχυρισμό πως τάχα η μη επανέναρξη του διαλόγου μετά το Κραν Μοντανά οφείλεται σε αδράνεια του Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Αντί άλλης απαντήσεως, προσθέτει, «καλείται η ηγεσία του ΑΚΕΛ να ενημερωθεί από τον διαπραγματευτή και σήμερα υποψήφιο του για τις προεδρικές εκλογές, Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τα αδιάλειπτα διαβήματα, συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα, πρωτοβουλίες των ΗΕ (διορισμός κας Λουτ κλπ), συγκλίσεις για την κοινή βάση επανέναρξης του διαλόγου στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2019, για να περιοριστούμε στα ελάχιστα, αφού ο κ. Μαυρογιάννης, είμαστε βέβαιοι, θα τους ενημερώσει πλήρως και ημερολογιακά για τις όσες προσπάθειες έχουμε καταβάλει για επανέναρξη των συνομιλίων από το σημείο που είχαν τερματιστεί στο Κραν Μοντανά».

Είναι καιρός το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας, συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος.