Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Bουλευτής Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης,  οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.
 

Ανακοίνωση αναφέρει ότι τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας θα απασχολήσουν θέματα,όπως η σύγκληση, προσεχώς, Συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η αξιολόγηση του θεσμού Συνεταιρισμού για τη Δημοκρατία μεταξύ της ΚΣΣΕ και κοινοβουλίων μη-ευρωπαϊκών χωρών, η ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχικής πολυμέρειας και η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ.

Τορναρίτης, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή για το θέμα της αξιολόγησης της προόδου του Μαυροβουνίου, σε σχέση με το κεκτημένο του Οργανισμού, θα παρουσιάσει σχετική έκθεσή του, μετά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στη χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

Η Επιτροπή θα συζητήσει επίσης την πρόοδο αριθμού κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνάρτηση με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.