Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Σφοδρή επίθεση στο ΑΚΕΛ χρεώνοντας του προεκλογικές σκοπιμότητες εξαπολύει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή την υιοθέτηση ψηφίσματος από τη Βουλή για τη δημοκρατική αντίσταση και τον τερματισμό απόδοσης τιμών στον Γρίβα.

Ο κύριος Νεοφύτου κάνει λόγο για βόμβα στα θεμέλια της εθνικής συμφιλίωσης εκ μέρους του ΑΚΕΛ, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά και εναντίων των Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογίαννη.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, «ούτε ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ούτε ο αρχηγός της, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ακυρώνονται μέσα από ανιστόρητα, προεκλογικά ψηφίσματα. Ψηφίσματα που ξεθάβουν την καταστροφική πολιτική των Αδεσμεύτων η οποία μας άφησε εντελώς μόνους το 1974 απέναντι στο έγκλημα της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, σέρνονται πίσω από το ΑΚΕΛ. Οι δε υποψήφιοι, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης, παρακολουθούν αμήχανα. Είναι ξεκάθαρο ότι για τον πρώτο το πάνω χέρι το έχει η κοινοπραξία και για τον δεύτερο το ΑΚΕΛ».

Βέλη κατά της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη και των κομμάτων που τον υποστηρίζουν εξακόντισαν ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και η εκπρόσωπος του επιτελείου Νεοφύτου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου.

Αναφορές που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του επιτελείου Χριστοδουλίδη.

«Μετά τους καρχαρίες, τα χρυσόψαρα, τους ελέφαντες και τους δούρειους ίππους, τώρα προβαίνουν σε άλλους εξίσου προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι απορίας άξιο που τα ανακάλυψαν όλα αυτά μετά από εννέα χρόνια. Δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου, «ο κ. Χριστοδουλίδης σπάει επιτέλους τη σιωπή του αλλά για άλλη μια φορά δεν λέει τίποτα. Θέτουμε ευθέως το ερώτημα: Συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις των κόμματων που τον στηρίζουν για τον Αρχηγό Διγενή; Συμφωνεί ή διαφωνεί με τα ψηφίσματα που αναπολούν τις πολιτικές των Αδεσμεύτων; Θα τοποθετηθεί με ευθύτητα έστω και σε ένα ζήτημα;»

Ο κ. Χριστοδουλίδης, έδωσε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα 36 προτάσεις για την καθαρή ενέργεια, οι οποίες και κωδικοποιούνται σε 3 πολιτικές δράσεων, ενώ χθες βράδυ μίλησε, σε Πολιτική Συγκέντρωση στην ΕΘΑ Έγκωμης. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ενωμένοι όλοι μαζί και να αντιπαρέλθουμε του πολύ τοξικού κλίματος που σκοπίμως καλλιεργούν κάποιοι για να μας αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν τον λαό και να δημιουργήσουν πόλωση».

Η Παιδεία είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα προς τη νέα εποχή, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά την παρουσίαση του οράματος και των προτάσεων του για μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Χθες ο κ. Μαυρογιάννης, δημοσιοποίησε και τις προτάσεις του για τη Κύπρο της έρευνας, της γνώσης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, που στηρίζονται σε τρεις πυλώνες. Στο Θεσμικό πλαίσιο, τις Υποδομές,  Χρηματοδότησης και τον Ανθρωπο

Ανακοίνωση για τη βία στα γήπεδα εξέδωσε στο μεταξύ το επιτελείο υποψηφίου προέδρου Μάριου Ηλιάδη. «Με έκπληξη διαβάσαμε ότι μετά τα όσα ντροπιαστικά έγιναν την Κυριακή στο Τσίρειο, η Υπουργός Δικαιοσύνης, προτίθεται να συγκαλέσει σειρά συσκέψεων για αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα. Το όλο πρόβλημα δεν είναι συσκέψεις επί συσκέψεων που χρειάζεται, αλλά συγκεκριμένα μέτρα, αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να κτυπηθεί στην ρίζα του και αποφασιστικά».

Το κέντρο αριστείας έρευνας και καινοτομίας επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.