Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι

Τις θετικές αναφορές της έκθεσης εποπτείας της Κομισιόν, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σημείωσε τη μείωση του δημόσιου χρέους, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των κοινωνικών παροχών.  

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «ένα τέτοιο κράτος θέλουμε. Αλλά για να συνεχίσουμε να το έχουμε υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: Να έχουμε ηγεσία ικανή να κρατά το τιμόνι της οικονομίας.  Και όχι πειράματα ακυβερνησίας ή επιστροφή στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς».

 Στα θέματα της οικονομίας επικεντρώθηκε ο κ. Νεοφύτου σε ομιλία που απηύθυνε σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του στο Δάλι. Ενώ το επιτελείο του υποψηφίου του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζει ως επικοινωνιακό τέχνασμα τις εξαγγελίες Χριστοδουλίδη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.    

Στο Λονδίνο μετέβη σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, με οργανωμένα σύνολα της παροικίας και θα παραστεί σε συγκέντρωση φοιτητών και νέων που διαμένουν στο Λονδίνο.

Ενώ το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψήφιου το απόγευμα δημοσιοποίησε τις σαράντα μια προτάσεις του για Ανασύνταξη του Κράτους.

Οι προτάσεις κωδικοποιούνται σε 4 πολιτικές δράσεων:

-Προώθηση Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων,

-Καθιέρωση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας,

-Αυστηρή Επιβολή των Κανόνων. Μηδενική Ανοχή και Πλήρης λογοδοσία και

-Αποτελεσματικότητα μέσα από τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Τους επτά πυλώνες του προγράμματος του για στήριξη του Πολιτισμού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία υποστηρίζει ότι ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει μια άνευ προηγουμένου απαξίωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, «η υποβάθμιση του Πολιτισμού δεν περιορίστηκε μόνο στην οικονομική διάσταση, αλλά επεκτάθηκε και στους ίδιους τους ανθρώπους του Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της απερχόμενης διακυβέρνησης, έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις λογοκρισίας, όπως και προσπάθειες φίμωσης και στοχοποίησης καλλιτεχνών για τα έργα τους, που πολλές φορές θυμίζουν μεσαιωνικές πρακτικές».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης, είχε συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων κατά την οποία συζητήθηκαν το δημογραφικό, αιτήματα και προβλήματα των πολυμελών οικογενειών.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Κολοκασίδης καλεί τους κύριους Νεοφύτου, Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη να απαντήσουν εάν έχουν ζητήσει αποκλεισμό των άλλων υποψηφίων από τηλεμαχίες.

Το πρόγραμμα του αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η επαρχία της Λάρνακας συζήτησε με κατοίκους της πόλης σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.