Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π8η

Nέα επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεγάλη ανθεκτικότητα και την υγεία της κυπριακής οικονομία χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου τη σχετική έκθεση, προσθέτοντας ότι για να συνεχίσουμε να έχουμε ένα κράτος που να μπορεί να στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη χρειάζεται ικανή ηγεσία στο τιμόνι της οικονομίας και όχι πειράματα ακυβερνησίας ή επιστροφή στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς. 

Η Κύπρος παρά την ενεργειακή, οικονομική και γεωπολιτική κρίση πετυχαίνει να έχει δυνατούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, ταμειακά αποθέματα για έναν ολόκληρο χρόνο, "αντί του ενός μηνός που είχαμε παραλάβει το 2013" και ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος που μειώνεται 12% κάθε χρόνο, παρατήρησε.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οικοδομήθηκε ένα κράτος που μπορεί να στηρίζει την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας των πολιτών, να αποκρούει το νέο κύμα ακρίβειας και να κράτος που μπορεί να στηρίζει τους αδύναμους.

"Σήμερα το κοινωνικό μας κράτος είναι πέραν του 1,2 δις ευρώ έναντι των 800 εκατομμυρίων που ήταν το 2013". πρόσθεσε και είπε ότι "έχουμε ενα κράτος που στηρίζει τη μεσαία τάξη και την κυπριακή οικογένεια".

Αναφέρθηκε ακολούθως στη θέση του για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στις 39.000 ευρώ, που θα σημαίνει όφελος μέχρι και 4.000 ευρώ τον χρόνο για πολλές χιλιάδες νοικοκυριά.

Είπε επίσης ότι επιπρόσθετα με το ΓεΣΥ, την επιδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων και την πρότασή για το ολοήμερο σχολείο, ενισχύεται το οικογενειακό εισόδημα, αφαιρώντας δαπάνες από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

"Ένα τέτοιο κράτος θέλουμε. Αλλά για να συνεχίσουμε να το έχουμε υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: Να έχουμε ηγεσία ικανή να κρατά το τιμόνι της οικονομίας. Και όχι πειράματα ακυβερνησίας ή επιστροφή στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς", συμπλήρωσε