Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις εχθροπραξίες σε Συρία και Ιράκ για να επαναφέρει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τις χώρες αυτές, επανέλαβε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ξανά πως είναι έτοιμος να στείλει και χερσαία μέσα στις περιοχές δράσης της Τουρκίας. «Έχουμε εκπληρώσει το δικό μας μέρος των συμφωνιών για την προστασία των συνόρων μας με τη Συρία. Το τέλος του δρόμου έχει έρθει για όσους νομίζουν ότι μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή της Τουρκίας με διάφορα παιχνίδια. Από τώρα και στο εξής, υπάρχει μόνο ένα μέτρο για εμάς, μόνο ένα σύνορο. Αυτό είναι η ασφάλεια της ίδιας μας της χώρας και των πολιτών μας... Έχουμε τραβήξει μια γραμμή ασφαλείας εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται στα σύνορά μας με το Ιράκ και τη Συρία. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει να το κάνουμε, όταν οι επιθέσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε στην 'καρδιά' των τρομοκρατών εδώ και μερικές ημέρες με τα αεροπλάνα, το πυροβολικό και τα drones (SIHA). Να ξέρετε ότι το συντομότερο δυνατό θα τους ξεριζώσουμε όλους μαζί με τα τανκς και τους στρατιώτες μας!».

Θυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είχε συζητήσει ούτε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ούτε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την τουρκική αεροπορική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. Αλλά, είπε, «τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Πούτιν γνωρίζουν ότι μπορούμε να αναλάβουμε τέτοιες επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή ανά πάσα στιγμή».

Πηγή: protothema.gr