Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Νουρής

Αντιπαράθεση με φόντο τις Προεδρικές εκλογές. Αφορμή την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Οι διαξιφισμοί μεταξύ, Νίκου Νουρή και Νίκου Κέττηρου ήταν αποτέλεσμα της σκληρής κριτικής του βουλευτή ΑΚΕΛ για την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για δεκαετή ανεπάρκεια και για ανεκπλήρωτες εξαγγελίες.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Κέττηρος, «το μόνο θετικό, που μπορούμε να βρούμε σε σχέση με το σύνολο των σχεδίων που αφορούν τους εκτοπισμένους, είναι ότι υπάρχει η ευκαιρία, υπάρχει η δυνατότητα, η ελπίδα, αλλά και ο τρόπος, αυτός να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που καταθέτει η Κυβέρνηση του Συναγερμού».

Με τον Νίκο Νουρή να απαντά πως

Τον ευσεβοποθισμό των φίλων βουλευτών της αντιπολίτευσης, θα τον απαντήσει  ο κυπριακός λαός στις 5 Φεβρουαρίου κατ αρχήν, και ενδεχόμενα στις 12 μεταγενέστερα

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών, για το 2023, ανέρχεται στα 663 εκατομμύρια ευρώ, με το 36% να αφορά αναπτυξιακές δαπάνες, ενώ δεκάδες εκατομμύρια προβλέπονται στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είτε αυτά αφορούν την προσφυγική πολιτική, την αναζωογόνηση ορεινών, μειονεκτικών και ακριτικών περιοχών, την επιδότηση για ιδιόκτητη κατοικία, είτε στη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

«Ένα προϋπολογισμό που έμπρακτα δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη στην δεκαετή της παρουσία, υλοποιεί στην πράξη αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει, είτε αφορά στον τομέα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  είτε στον τομέα της πολεοδομικής αδειοδότησης, στον τομέα της στεγαστικής πολιτικής», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στις Προεδρικές εκλογές, είπε ότι στον προϋπολογισμό του 2023 προβλέπεται ένα κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ.