Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

 Με τον ίδιο να δηλώνει πως

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα σας και να σας βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού για τη συνέχιση του ευγενούς αυτού έργου

Ενώ το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη, έδωσε στη δημοσιότητα και τις προτάσεις του για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Μεταξύ άλλων διατυπώνονται κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση του ζητήματος και καλλιέργεια ξενοφοβικών συνδρόμων.

Ενώ το Υπουργείο Ενέργειας με ανακοίνωση του απάντησε στα όσα ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε στην παρουσίαση των θέσεων του για την ενέργεια το περασμένο Σάββατο.

Το Υπουργείο αναφέρει πως «παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις που επιχειρούν να προκαλέσουν στην κοινή γνώμη οι προγραμματικές δηλώσεις του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ που στηρίζει την υποψηφιότητά του, η Κύπρος έχει καταφέρει όχι μόνο να εκπληρώσει τους ενεργειακούς της στόχους για το 2020, στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που αποτελούσαν τις δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να τις ξεπεράσει». 

Εργοστάσια στην βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανάσιου στη Λεμεσό επισκέφθηκε το πρωί ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία  Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου ενημερώθηκε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, «μετά τον διάλογο που κάναμε με τους πολίτες προέκυψε η ανάγκη και η επιθυμία της κοινωνίας για μέγιστη δυνατή ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν χρώμα και κομματικά στεγανά».

Τις προτάσεις του για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσίασε το πρωί σε συνέντευξη τύπου στη Λεμεσό ο Αχιλλέας Δημητριάδης. Μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος υποψήφιος εισηγήθηκε τη δημιουργία Τεχνικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

 Όπως δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, «για το συντονισμό των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, κάτω από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας RescEU για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, διάβρωση ακτών, σεισμοί κοκ) καθώς και την εκπόνηση κοινής μελέτης για τη διαχείριση των κινδύνων».