Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ουνφικυπ

Τρόπους ικανοποίησης του κατοχικού καθεστώτος στις αξιώσεις του για την νεκρή ζώνη, μέσω επιχειρησιακού σημειώματος, μεθοδεύει η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. 


Παιχνίδι σε διπλό ταμπλό στήνουν ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Κόλιν Στιουαρτ προς ικανοποίηση των επιδιώξεων της Άγκυρας και του ψευδοκράτους στην νεκρή ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ο Κόλιν Στιουαρτ ετοιμάζει ένα επιχειρησιακό σημείωμα στο οποίο θα περιγράφονται οι όροι εντολής και υποχρέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην νεκρή ζώνη ούτως ώστε να προσεγγίσει εν μέρει τουλάχιστον τις απαιτήσεις  της τουρκικής πλευράς. Το επιχειρησιακό σημείωμα θα έχει άτυπη μορφή και συνεπώς δεν προϋποθέτει σύναψη συμφωνίας ή μνημονίου και υπογραφές μεταξύ του ΟΗΕ και της παράνομης οντότητας του ψευδοκράτους, κάτι που βεβαίως διεκδικεί η τουρκική πλευρά μέσω συνομολόγησης συμφωνίας στρατιωτικού καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι ο βοηθός γενικός γραμματέας  Μίροσλαβ Γιέτζια διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν τίθεται θέμα υπογραφής μνημονίου “Sofa” μεταξύ ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ψευδοκράτους.
Αυτό που επιδιώκεται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ πλέον είναι η ετοιμασία ενός άτυπου επιχειρησιακού σημειώματος το οποίο θα αναφέρεται στους όρους εντολής και της υποχρέωσης της ειρηνευτικής δύναμης και της συνεργασίας της με τις δύο πλευρές. 


Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται να περιφράξει το γήπεδο της Τσετίνκα για στη νεκρή ζώνη. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η τουρκική πλευρά θέλει να τοποθετήσει περίφραξη ύψους 6 μέτρων, η Λευκωσία έχει διατυπώσει την  αντίθεση της.