Τηλεόραση Ραδιόφωνο
state

Ως βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την Ελλάδα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε από Τούρκο δημοσιογράφο εάν οι ΗΠΑ συμφωνεί η Ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει τον Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος ταξίδεψε στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ξεκινώντας την ερώτηση του ο Τούρκος δημοσιογράφος είπε πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης και αντ’ αυτού “ταξίδεψε και συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χάφταρ, έναν φερόμενο ως εγκληματία πολέμου που υποστηρίζεται από τη Ρωσία”.

“Είναι σύμφωνο με την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τον Χάφταρ στη Βεγγάζη και όχι την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη”; ρώτησε ο δημοσιογράφος.

“Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Και σήμερα, μαζί, ΗΠΑ και Ελλάδα προωθούν τους κοινούς μας στόχους όχι μόνο για την περιοχή της Μεσογείου αλλά και για την ευρύτερη Ευρώπη” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.