Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φουάτ Οκτάι

Σοκ προκαλεί η ευθεία απειλή που εξακόντισε χθες από τα κατεχόμενα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απευθυνόμενος σε αυτούς που εναντιώνονται στις πολιτικές της Άγκυρας για πλήρη ποδηγέτηση των Τουρκοκυπρίων, τους προειδοποίησε με συνέπειες.

Χθες κατά τη διάρκεια της τελετής μαζικών εγκαινίων στην κατεχόμενη Λευκωσία  ο Τούρκος αντιπρόεδρος με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν κατά της ανέγερσης του λεγόμενου προεδρικού συγκροτήματος, προειδοποίησε τους διαφωνούντες με συνέπειες.

 Το λέω πολύ ξεκάθαρα. Όσοι πολεμούν αυτό το έργο θα βρουν απέναντι τους την Τουρκία και την «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου»

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Οκτάι στην περιοχή του εργοταξίου ο οποίος συνοδευόταν από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον ψευδοπρωθυπουργό Ουνάλ Ουστέλ, ήταν κλειστή και στα μόνο μέσα ενημέρωσης που επιτράπηκε η είσοδος ήταν στον τουρκικό πρακτορείο Ανατολού και σε συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης της Τουρκίας.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ενσάρκωση της πολιτικής κυριαρχίας και των δυο ισότιμων κρατών. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της Αγκυρας για αναγνώριση του ψευδοκράτους έχουν ενταθεί, με την προσοχή πλέον να στρέφεται στην Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών που θα φιλοξενηθεί αύριο στο Ουζμπεκιστάν και την προσπάθεια της Τουρκίας να λάβει καθεστώς παρατηρητή η αποσχιστική οντότητα.  

Από τη μια φτιάχνουμε δρόμους από τον Λιμνίτη μέχρι βαθιά στο Ριζοκάρπασο και από την άλλη ανοίγουμε το δρόμο για την εκπροσώπηση της «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου» στη διεθνή σκηνή

Στη τελετή εγκαινιάστηκαν μαζικά το λεγόμενο δημόσιο κέντρο πληροφόρησης, οι δρόμοι Μόρφου - Λεύκας, Πλατανισσός – Γιαλούσας, 90 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων και το πρώτο τμήμα της αρδευτικής γραμμής της Μεσαορίας, έργα τα οποία η Τουρκία χρησιμοποιεί για την πλήρη χειραγώγηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής στο ψευδοκράτος.