Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Τεταμένο είναι το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο με φόντο τις παρακολουθήσεις, με το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ να ανταλλάζουν πυρά. 

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ έκανε λόγο για «ακόμη ένα σκάνδαλο που εκθέτει την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς, ακόμη μια πέτρα κάτω από την οποία, βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου». 

Με γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου απαντά στα πυρά που εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ, μιλώντας για  «πρίγκηπες του ψεύδους»

Αυτούσια η δήλωσή του ΔΗΣΥ:

Το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνεχίζουν να εμπλέκουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Αυτή η ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα και συκοφαντία από τους πρίγκηπες του ψεύδους, πρέπει να σταματήσει.

Τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός όσο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έχουν καμία ανάμιξη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και δεν περνά ημέρα που να μην επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι θέλουμε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι όμως τέτοιος ο αντιπολιτευτικός οίστρος ορισμένων καθώς και η έλλειψη των όποιων πολιτικών επιχειρημάτων που απλά κωφεύουν στα όσα λέμε.

Το ψέμα όμως έχει κοντά πόδια και η λάσπη θα επιστρέψει σε εκείνους που την εκτοξεύουν.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Ακόμη ένα σκάνδαλο διαστάσεων.

Ακόμη ένα σκάνδαλο που εκθέτει την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς.

Ακόμη μια πέτρα κάτω από την οποία, βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η αναφορά της Ευρωβουλευτού Σόφι ιν ‘τ Βελντ, μέλους της εξεταστικής επιτροπής PEGA, πρέπει να προβληματίσει όλους πολύ σοβαρά. Η Ολλανδή ευρωβουλευτής δήλωσε ότι, «η Κύπρος, όπου αφιερώθηκε το μεγαλύτερο κεφάλαιο του προσχεδίου, θα πρέπει να εξεταστεί πολύ περισσότερο» ,και πρόσθεσε ότι: «υπάρχουν ενδείξεις πως κατασκοπευτικά λογισμικά χρησιμοποιήθηκαν κατά πολιτών."


Οι εξελίξεις καθιστούν απαραίτητη την πλήρη διαφάνεια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να καταθέσει ενώπιον της Βουλής το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για το κατασκοπευτικό βαν.