Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφανος Στεφάνου

Ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε την προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, δήλωσε από τον Κορμακίτη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπου μετέβη για την γιορτή της Μαρωνίτικης Κοινότητας και την λειτουργία στην εκεί εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι οι γιορτές της μαρωνίτικης κοινότητας είναι και δικές μας γιορτές, γιατί οι Μαρωνίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού και ό,τι γιορτάζουν το γιορτάζουμε κι εμείς, ό,τι επιθυμούν το επιθυμούμε κι εμείς. Κι είναι πολύ γνωστό πως και η μαρωνίτικη κοινότητα – που έχει πληγεί από την εισβολή και κατοχή του 1974 – επιθυμεί την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο και τον λαό μας, πρόσθεσε. 

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες που περνούμε σήμερα, συνέχισε, συνθήκες του παρατεταμένου αδιεξόδου, «που δημιουργεί απαισιοδοξία για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική της λύσης». Είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να το πετύχουμε, ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

«Πρώτη και καθοριστική προτεραιότητα του ΑΚΕΛ, είπε ο ΓΓ του, είναι η επίτευξη λύσης γιατί χωρίς λύση που να επανενώνει τον τόπο και τον λαό «ό,τι χτίζουμε το χτίζουμε στην άμμο». Άρα, σημείωσε, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε τον αγώνα για λύση.

Ο Στέφανος Στεφάνου κατέεληξε ευχόμενος Χρόνια Πολλά σε όλους τους Ματρωνίτες.