Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν έστειλε τις καλύτερες ευχές στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του. Την ίδια ώρα προανήγγειλε εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το επόμενο έτος, προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμβάθυνσης της αυξανόμενης σχέσης μεταξύ των χωρών και των λαών μας μέσω οικονομικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και δεσμών ασφάλειας», δήλωσε.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στην υποστήριξή τους για μια συνολική διευθέτηση υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή η άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις ΗΠΑ, μια ιστορική απόφαση η οποία γύρισε σελίδα στις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών. Περισσότερα για την εφαρμογή της άρσης του εμπάργκο από τις ΗΠΑ ΕΔΩ.