Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ολ

Ανταλλαγή απόψεων τόσο για φλέγοντα θέματα της κυπριακής οικονομίας και του αναπτυξιακού μοντέλου όσο και για το θέμα της ενέργειας και άλλα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο, είχε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης με την ηγεσία του ΚΕΒΕ, η οποία κατέθεσε υπόμνημα με εισηγήσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους.  

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΚΕΒΕ, ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε το ΔΣ και τον ΓΓ του ΚΕΒΕ για την ευκαιρία που είχε να ανταλλάξει απόψεις τόσο «για τα φλέγοντα θέματα της κυπριακής οικονομίας και του αναπτυξιακού μοντέλου του τόπου όσο για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και της παρούσας συγκυρίας στο θέμα της ενέργειας και σε άλλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο μας».

«Το ΚΕΒΕ είναι πολύ σπουδαίος οικονομικός και αναπτυξιακός βραχίονας του τόπου μας και όλες οι συναντήσεις και η συνεργασία μαζί τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βρούμε τις πλέον ενδεδειγμένες και κατάλληλες λύσεις για το μέλλον του τόπου μας», πρόσθεσε.

Μιλώντας εκ μέρους του ΚΕΒΕ, ο ΓΓ του Επιμελητηρίου Μάριος Τσιακκής είπε ότι ήταν μια χρήσιμη, δημιουργική και παραγωγική συνάντηση κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις και ανέφεραν στον κ. Μαυρογιάννη, όπως είπε, «τα βασικά προβλήματα και ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου, τα προβλήματα που έρχονται ενώπιον μας το 2023 και κάποιες εισηγήσεις όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους για να γίνει πιο αποτελεσματικό και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες ευρύτερα».

Ανέφερε ότι άκουσαν τις θέσεις του κ. Μαυρογιάννη σε διάφορα θέματα και του ανέπτυξαν και τις απόψεις του ΚΕΒΕ και πρόσθεσε πως «συγκλίνουμε σε πολλά θέματα».

Ο κ. Τσιακκής είπε ακόμη ότι το ΚΕΒΕ κατέθεσε στο επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη ένα υπόμνημα με αρκετές εισηγήσεις που πιστεύουμε ως Επιμελητήριο, όπως είπε, «ότι πρέπει να υιοθετήσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να εκσυγχρονίσουμε το κράτος».

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Μαυρογιάννης θα είναι παρών και στην εκδήλωση που έχει το ΚΕΒΕ στις 18 Οκτωβρίου.

«Από αυτόν τον διάλογο όλοι είμαστε κερδισμένοι, ακούμε ο ένας τις απόψεις του άλλου και μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά ο ένας τον άλλο», κατέληξε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ.