Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τζιόρτζια Μελόνι

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή (25/09) οι ψηφοφόροι της Ιταλίας, για να εκλέξουν την νέα Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια, εκτός πολιτικού απροόπτου που είναι συχνό φαινόμενο. 

Oι προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ, με την 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι, Πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια Ιταλοί» να θεωρείται ήδη νικήτρια των εκλογών και με την Ιταλία, εκατό χρόνια μετά την πορεία προς τη Ρώμη που έφερε τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι στην εξουσία, να ετοιμάζεται να εκλέξει μια νεοφασίστρια ως Πρωθυπουργό. 

H τελευταία προεκλογική εκδήλωση του κόμματος της Τζιόρτζια Μελόνι, πραγματοποιήθηκε χθες βάδυ στη Νάπολη. 

Το σύνθημα της νίκης δόθηκε ήδη από προψές κατά την τελευταία κοινή συγκέντρωση των κομμάτων του συνασπισμού Ακροδεξιάς και Κεντροδεξιάς. 

Η Τζιόρτζια Μελόνι δήλωσε

Είμαστε έτοιμοι και θα το δείτε. Μαζί στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ, θα ελευθερώσουμε αυτό το έθνος. Θα της δώσουμε πίσω την υπερηφάνεια της, θα της δώσουμε πίσω την αίγλη που της αξίζει. Ζήτω η Ιταλία, Ζήτω τα «Αδέλφια της Ιταλία», Ζήτω η Κεντροδεξία

Στο πλευρό της Τζιόρτζια Μελόνι, και υπό το σύνθημα «Μαζί για την Ιταλία», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ματέο Σαλβίνι, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε νέα Κυβέρνηση, η οποία, αν σχηματιστεί, θεωρείται από πολιτικούς αναλυτές ότι θα είναι η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφώνησε

Zήτω η Τζόρτζια, ζήτω «Τα αδέλφια της Ιταλίας», Ζήτω ο Ματέο, Ζήτω η «Λίγκα», Ζήτω η «Φόρτσα Ιτάλια», ζήτω η Ελευθερία. 

Από την ίδια πλατεία, χθες το βράδυ ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίνο Λέττα, έστελνε μήνυμα ενότητας, η οποία, όπως ανέφερε, θα επιτευχθεί μέσω μίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. 

Ζήτω η Ευρώπη, αρκετά με αυτό το αντιευρωπαϊκό αφήγημα.Ζήτω η Ιταλία. Ζήτω η δημοκρατική και προοδευτική Ιταλία

Από την ιταλική πρωτεύουσα και την Πλατεία Σάντι Απόστολι έστειλε το τελευταίο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε. 

Η 25η Σεπτεμβρίου, πλησιάζει. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα μας. Πρέπει να επιλέξουμε

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός Ακροδεξιάς - Κεντροδεξιάς κερδίζει το 46% και η κεντροαριστερά το 28%. 

Παρόλα αυτά οι απόψεις των ψηφοφόρων είναι διιστάμενες. 

Η Πάολα ντι Πλασίντο, κάτοικος Νάπολης δήλωσε πως

Βεβαίως και δεν θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύει εκείνη γιατί θέλει μια κοινωνία παλαιών αρχών. Μαζί της, κάνουμε βήματα προς τα πίσω 

Ενώ ο Φραντσέσκο Καλάμπρια ότι

Η Μελόνι έχει ένα πολιτικό προφίλ που πάντα μου άρεσε. Επέδειξε συνέπεια σε όλες τις ομιλίες της και στην πολιτική της πρακτική, άρα γιατί όχι; Θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η 45χρονη Μελόνι, η οποία ανήκει στους ευρωσκεπτικιστές και τάσστεται κατά των μεταναστευτικών ροών, θα καταλάβει την πρώτη θέση στις αυριανές εκλογές με ποσοστό 25%. 

Ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό από 20 έως 22%. 

Την τρίτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το κόμμα των «Πέντε Αστέρων», ενώ Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνοι αναμένεται να καταλάβουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.