Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ανεξαρτητοι υποψηφιοι

Όλο και πιο κοντά στο να δώσουν τα χέρια οι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι, με το τέλος Οκτωβρίου να τίθεται ως άτυπος ορίζοντας τελικών αποφάσεων. Αυτό επιβεβαίωσε και στον ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Δημητριάδης, αναλύοντας παράλληλα και ποια ήταν η αφορμή για να ανοίξει εξαρχής αυτή η συζήτηση.

Σε ότι αφορά την ουσία, Αχιλλέας Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Μάριος Ηλιάδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, φαίνεται να συγκλίνουν στην διεξαγωγή δημοσκόπησης, μέσα από την οποία θα καταλήξουν στον ένα, ο οποίος και θα ηγηθεί της κοινής πλέον προσπάθειας προς την κάλπη.

Αυτό που απομένει όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, είναι η εξεύρεση της μεθοδολογίας πάνω στην οποία θα διεξαχθεί η δημοσκόπηση, με το ζήτημα να αναμένεται να απασχολήσει τους τέσσερις στην επόμενη τους συνάντηση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. 

Δήλωσε παράλληλα, πως η θεωρία της «χαμένης ψήφου», ήταν αυτή που ώθησε και τους τέσσερις να αποφασίσουν την προσπάθεια σύμπλευσης, καθώς τα μηνύματα που λάμβαναν από πολίτες, ήταν τέτοια που δεν άφηναν «παράθυρο» επιτυχίας σε περίπτωση μεμονωμένης υποψηφιότητας.

Από εκεί και έπειτα, ο Αχιλλέας Δημητριάδης βλέπει σήμερα τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, τη μια εκ των δυο πολιτικών δυνάμεων (μαζί με Οικολόγους), που δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει ως προς το ποιόν υποψήφιο θα στηρίξουν.

Ερωτηθείς κατά πόσο μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα μετά την κατάληξη των τεσσάρων, ο κ. Δημητριάδης απάντησε: «Τα πράγματα τρέχουν και παράλληλες διαδικασίες εξοικονομούν χρόνο».