Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη είχε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας της Κύπρου με δυτικά κράτη και χώρες της περιοχής αλλά και η πρόσφατη ιστορική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

«Όσο υπάρχει κατοχή, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της ΕΦ και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας, εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. 

«Είναι δυνατό να δούμε και νέες συμφωνίες, νέους προγραμματισμούς και νέες πιθανές ασκήσεις και συνέργειες μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός την ίδια ώρα, συντηρεί και το ζήτημα των ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

«Ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια. Να διαψεύσει ή να ζητήσει συγνώμη. Οι πολίτες δικαιούνται και απαιτούν εξηγήσεις.», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου. 

Ξεκάθαρες αιχμές για χτυπήματα κάτω από τη μέση και για οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου να αποδυναμωθεί η δυναμική της υποψηφιότητάς του, άφησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μιλούσε χθες βράδυ σε πανεπαρχιακή συγκέντρωση στη Λεμεσό. 

«Βιώνω καθημερινά μια οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησης μου με στόχο να πληγεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου χωρίς όρια, χωρίς τον όποιο περιορισμό, εκτός του κάθε πλαισίου.», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Να κατονομάσει ποιοι τον συκοφαντούν, κάλεσε το Νίκο Χριστοδουλίδη το ΑΚΕΛ, μέσω αιχμηρής ανακοίνωσης. 

«Συνεχίζει προφανώς με την ίδια τακτική με την οποία ξεκίνησε. Με το κρυφτούλι, τα μισόλογα και τα μασημένα λόγια. Χωρίς να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων και των λόγων του», ανέφερε το ΑΚΕΛ. 


Το Ινστιτούτο Κύπρου, επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Ινστιτούτο στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. 

 «Το Ι.Κ εκφράζει και ενσαρκώνει ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει αυτός ο τόπος από πλευράς μέλλοντος στους τομείς της καινοτομίας, της έρευνας, της τεχνολογίας, της παγκόσμιας διάκρισης.», επισήμανε ο κ. Μαυρογιάννης.

Ανεξάρτητοι υποψήφιοι 

Θετικά εξελίσσονται οι συζητήσεις των ανεξάρτητων υποψηφίων Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη, Χριστόδουλου Πρωτοπαπά και Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στις Προεδρικές Εκλογές. Σε χθεσινή νέα τους συνάντηση, 

«Διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. {…} Είμαστε πρόθυμοι να παραμερίσουμε προσωπικές φιλοδοξίες χάριν του κοινού καλού, φέρνοντας έτσι νέο ήθος στην πολιτική ζωή.», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.  

«Η συμπόρευση των 4 αληθινά ανεξάρτητων υποψηφίων βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια!», σημείωσε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, οι 4 υποψήφιοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη βδομάδα, ενώ κατά την χθεσινή τους συνάντηση συμφώνησαν στην διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηριχθεί και ο οποίος θα προκύψει από δημοσκόπηση.