Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Τα είπαν σήμερα, Τετάρτη (21/09), οι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αχιλλέας Δημητριάδης , Μάριος Ηλιάδης, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μιας φόρμουλας ανάδειξης κοινού υποψηφίου για τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές. 

Οι τέσσερις υποψήφιοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν.

Εξέφρασαν την πρόθεση της να παραμερίσουν προσωπικές φιλοδοξίες, έτσι ώστε να καταλήξουν σε μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα με νικηφόρα προοπτική, η οποία θα ενώσει τους πολίτες σε ένα ευρύτερης αποδοχής κυβερνητικό σχήμα.

«Η πολιτική για μας είναι ένας αγώνας προσφοράς και θα πορευτούμε έτσι μέχρι τέλους», υπογραμμίζουν.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:

«Συνήλθαμε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2022, οι τέσσερις πιο κάτω ανεξάρτητοι υποψήφιοι προκειμένου να συνεχίσουμε το διάλογο για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Διαπιστώσαμε, για μια ακόμα φορά, ότι αυτά που που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Πιστεύουμε και οι τέσσερις:

– στην επίλυση του κυπριακού με βάση  τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

– στην ανηλεή καταπολέμηση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και τους πελατειακού κράτους

-στην επιδίωξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στηριζόμενο στην οικολογία , την οικονομία της γνώσης και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Λάβαμε σοβαρά υπόψη τις προσδοκίες του Κυπριακού λαού  στην προσπάθειά μας για την αναστήλωση της ελπίδας ότι μια άλλη πορεία για τη χώρα είναι εφικτή. Μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα, με νικηφόρα προοπτική, θα ενώσει του πολίτες σε ένα ευρύτερης αποδοχής κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα ανοίξει προοπτικές αναγέννησης της πατρίδας μας.

Είμαστε πρόθυμοι να παραμερίσουμε προσωπικές φιλοδοξίες χάριν του κοινού καλού, φέρνοντας έτσι νέο ήθος στην πολιτική ζωή. Η πολιτική για μας είναι ένας αγώνας προσφοράς και θα πορευτούμε έτσι μέχρι τέλους.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ»