Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικές εκλογές

Ούτε ανεξάρτητος ούτε εξαρτημένος, δήλωσε ότι είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας χθες βράδυ στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Νεοφύτου αφού ανέπτυξε το όραμα του για τη διακυβέρνηση του τόπου και απέρριψε φήμες για το πρόσωπο του, έριξε καρφιά στοχεύοντας κυρίως τον ανθυποψήφιο του Νίκο Χριστοδουλίδη. 

«Γιατί είναι κοροϊδία να μιλούν για ανανέωση, όσοι αντιγράφουν οράματα και προγράμματα. Είναι κοροϊδία να μιλούν για αξιοπιστία όσοι συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση, και τώρα συντάσσονται με αυτούς που την ύβριζαν και μας βρίζουν καθημερινά», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Την ίδια ώρα μιλώντας σε συγκέντρωση στο Παραλίμνη, ο ανεξάρτητος διεκδικητής της Προεδρίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε όσους συμπαρατάσσονται με την υποψηφιότητα, αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για προσπάθεια εκφοβισμού τους. 

«Παρά τις Κασσάνδρες, παρά τις κακοήθειες, παρά την αξιοποίηση όλων των ειδών δόκιμων αλλά και αδόκιμων μέσων, τα κυνηγητά και τους εκφοβισμούς, που σε αυτήν την επαρχία δεν έχετε κανένα παράπονο είμαι σίγουρος τα ζείτε σε όλος τους το μεγαλείο, αυτό μου λέτε καθημερινά», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Οι κύριοι Δημητριάδης, Ηλιάδης, Χριστοφίδης και Πρωτόπαπας, οι τέσσερις εκ των ανεξάρτητων υποψηφίων είχαν σήμερα εκ νέου συνάντηση με σκοπό να ανιχνεύσουν το έδαφος για συμπόρευση στις εκλογές μέσω μιας υποψηφιότητας. 

Στόχος, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αχιλλέας Δημητριάδης, είναι η ολοκλήρωση της συζήτησης μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 
«Αν δεν τελεσφορήσει αυτό εγώ θα συνεχίσω την πορεία μου και ελπίζω θα είμαι εκεί στις 5 Φεβρουαρίου για τις εκλογές», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης. 

Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν μπορεί να αποτελέσει βάση επίλυσης του Κυπριακού, ανέφερε σε δική του συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Κολοκασίδης. 

«Κτίσαμε μια διχοτομική διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Υπάρχουν εκεί καταγεγραμμένες οι δικές μας παραχωρήσεις για μια ανύπαρκτη κεντρική Κυβέρνηση, ουσιαστικά για διχοτόμηση», ανέφερε ο κ. Κολοκασίδης.  

Την ανάκτηση από το κράτος όλων των κερδών που προήλθαν από την παράνομη εκμετάλλευση των τουρκοκυπριακών περιουσιών ζητά ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.