Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι

Προσήλωση σε θέσεις αρχών και σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να διασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων, είναι η θέση για το κυπριακό, που διατύπωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε συνάντηση με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων. 

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Παράλληλα, συζήτησαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον προσφυγικό κόσμο, ενώ η Επιτροπή επέδωσε υπόμνημα με τις βασικές θέσεις της για το εθνικό θέμα. 

«Έχουμε διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ενωσης Κατεχόμενων Δήμων, για την βούληση μας να παράσχουμε αμέριστη στήριξη και να κάμουμε ότι είναι δυνατόν για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

Στην προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται με ανακοίνωση ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις περιπτώσεις του Ακάμα και της οδού Κινύρα στη Λευκωσία. 

«Μία πάνσοφη τριμελής Υπουργική Επιτροπή, αγνοώντας τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του ΕΤΕΚ, κατέληξε σε αντίθετο αποτέλεσμα και πιέζει το Δημοτικό Συμβούλιο για αλλοίωση της απόφασης του. Το περιβάλλον πολιορκείται και η διάλυση των θεσμών της πολιτείας, ευκολύνει την αυθαιρεσία». 

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και ο ανεξάρτητος Μάριος Ηλιάδης, με αφορμή τις πληροφορίες στον τουρκικό τύπο, για έναρξη απευθείας πτήσεων από την Ρωσία προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, καλούν την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα. 

«Ευελπιστούμε, αυτή την φορά η Κυβέρνηση να δράσει προληπτικά για να προασπίσει τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και όχι να παραμείνει εγκλωβισμένη στο δόγμα του ότι «οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό»

«Οι σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ρωσική Ομοσπονδία είναι πολύτιμες και για τις δύο πλευρές και δεν θα πρέπει να αφεθούν να διασαλευθούν και υποσκαφθούν, από τέτοιου είδους εκδικητικές και εχθρικές προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό λαό, ενέργειες».
 

Νίκος Χριστοδουλίδης

Την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς, κατά την περίοδο της πανδημίας, δήλωσε ότι το ΓεΣΥ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως τέτοια επιβάλλεται να το θωρακίσουμε, να στηρίξουμε την αρχιτεκτονική του και να το διατηρήσουμε υψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης και τα μέλη του επιτελείου του πραγματοποίησαν επίσης συναντήσεις με μέλη των οργανώσεων παραγωγών της Επαρχίας Αμμοχώστου ΣΕΔΙΓΕΠ και Οργάνωση Παραγωγών Φθαρτών «ΑΝΟΙΞΗ», στις οποίες αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού στη βάση μακροπρόθεσμης στρατηγικής στήριξης των επαγγελματιών παραγωγών και την παροχή στήριξης από την πολιτεία στους επαγγελματίες του τομέα μέσω επιδοτήσεων, κινήτρων και προγραμμάτων να καταφέρει να ανατρέψει τα αρνητικά σημερινά δεδομένα.