Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βγ

«Η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κρεσέντο δηλώσεων και τοποθετήσεων που έχουν ξεπεράσει τα όρια», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας οφείλεται σε προεκλογικούς λόγους και πρόσθεσε: «Είμαστε καταδικασμένοι - με την καλή έννοια - να συνυπάρχουμε με την Τουρκία. Οι λαοί το αντιλαμβάνονται και εγώ θα καταβάλω πάντα προσπάθεια από τη μία να είμαι αυστηρός, όπως τα όρια που θέτουμε - έχουμε ισχυρές συμμαχίες, έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ξέρουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα - από την άλλη πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητούμε, να λύνουμε τις διαφορές μας ή να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε».

«Δεν εκτιμώ ότι από τη μία στιγμή στην άλλη θα λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή την καθημερινή ένταση και το δηλητήριο», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός