Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αεροπλανο

Προϊόν της τουρκικής προπαγάνδας φαίνεται να αποτελεί το σημερινό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Μιλλιέτ για έναρξη απευθείας εμπορικών πτήσεων μεταξύ Ρωσίας ψευδοκράτους. 

Δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στον ΑΝΤ1 κυβερνητικές πηγές, ενδείξεις ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένες πληροφορίες. 
Τα δημοσιεύματα δεν φαίνεται να έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σύμφωνα και με διπλωματικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησαν αντίστοιχες της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα διαψεύδει και η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία. 

Δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες για συζητήσεις μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και ψευδοκράτους. 

Στον απόηχο των συγκεκριμένων πληροφορίων, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η λακωνική δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος το πρωί αποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία Κύπρου Γιωργαλλή, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Μόσχας στο Κυπριακό. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, η Ρωσική Ομοσπονδία τασσόταν και τάσσεται υπέρ μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Θριαμβολογεί ο Τατάρ

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την Μιλλιέτ, οι απευθείας ιδιωτικές εμπορικές πτήσεις από την Ρωσία στα κατεχόμενα. 

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, όπως ανακοίνωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τελέσει εν χορδαίς και οργάνοις τα εγκαίνια του νέου τερματικού του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. 

Ο λεγόμενος υπουργός μεταφορών του ψευδοκράτους Ερχάν Αρικλί, με δηλώσεις στην εφημερίδα Yeni Duzen, ισχυρίστηκε την ύπαρξη αίτησης από ιδιωτική ρωσική εταιρεία για την πραγματοποίηση εμπορικών πτήσεων προς τα κατεχόμενα. 

Υπάρχουν κάποιες επίσημες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά είναι πολύ νωρίς να γίνει κάποια δήλωση. Αξιολογούμε την αίτηση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. 

Εάν η κίνηση αυτή πραγματοποιηθεί πρόκειται για ακόμη ένα βήμα προς την αναγνώριση, δήλωσε ενθουσιασμένος στην Μιλλιέτ ο κατοχικός ηγέτης. 

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ε/κ αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Εάν η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση και εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν, δεν υπάρχει πρόβλημα». 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προκαλούν δυσφορία στην Μόσχα.